Софийският градски съд призна за виновен и осъди на 20

...
Софийският градски съд призна за виновен и осъди на 20
Коментари Харесай

Осъдиха Герман Костин на 20 години затвор за убийството на петгодишно дете

Софийският градски съд призна за отговорен и осъди на 20 години затвор Герман Костин, обвиняем за убийството на дете, оповестиха от пресцентъра на съда. Костин ще изтърпява наказването си при първичен „ непоколебим “ режим. Присъдата предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.



Руснакът Герман Костин е обвиняем за убийството на петгодишния Никита, чието тяло беше открито в куфар при язовир „ Искър “ през февруари 2015 година Дни преди да бъде намерено умрялото дете беше открит в региона на Приморско и трупът на неговата майка Ана Леонтиева, само че не бяха събрани задоволително доказателства за съпричастността на Костин към нейното ликвидиране.



През 2019 година Софийският апелативен съд върна делото на първа инстанция поради голям брой нарушавания на съществени права на подсъдимия. Костин беше наказан през 2018 година от градския съд на пожизнен затвор без подмяна.

Според прокуратурата 52-годишният мъж се срещнал със семейство Плотникови през 2012 година Тогава някогашният боен пуснал публикация в интернет за продажба на парцели в Северен Кипър, където е непрекъснатото му местопребиваване. Костин има статут на непрекъснато пребиваващ в България.

На обявата му за продажба на парцел дал отговор Вадим Плотников. Малко след първичния контакт по мейл Вадим и брачната половинка му Анна отишли в Северен Кипър. Посрещнали ги Костин и жена му - българката Весела Вачева. Тя обяснила, че е сътрудник по недвижими парцели, и предложила на фамилията да прегледа няколко парцела. До покупка обаче не се стигнало и Вадим и Анна се прибрали в Русия, само че траяли да си разменят мейли с Костин за възможна договорка.

В началото на 2013 година фамилията купило жилище в Северен Кипър, а Анна и Никита се преместили да живеят там. Вадим постоянно ги посещавал, поддържал и връзка с Костин, който му предложил да влага в строителство.

Костин непрестанно му отговарял, че в бъдеще ще оформи писмено покупко-продажбите с Анна. Семейството имало такова доверие на някогашния боен, че до момента в който Анна и Вадим били в Русия, с цел да завършват продажбата на къщата, Костин и жена му гледали дребния Никита.

Едва три дни откакто се върнала в Кипър - на 16 юни, Анна се обадила на Вадим и му поискала бракоразвод. Бившият боен я убедил да се реалокира да живее за непрекъснато в България дружно с Никита. Дори дружно с щерка си ги довел в София и настанил в негов апартамент, преди да се изнесат на квартира.

Някъде по това време Вадим отишъл в Северен Кипър, а на летището го посрещнал Костин. Бившият боен излъгал зарязания мъж, че фамилията му отпътувало с млад турчин в незнайна посока. Вадим даже не могъл да влезе в жилището си в Кипър, тъй като бравата била заменена, се споделя в обвинителния акт.

Според проверяващите Костин напълно направлявал персоналния живот на Анна, до момента в който тя била в България. Въпреки това водил нея и Никита в Сандански, Рупите, Пловдив, Приморско, Созопол, Бургас, Велико Търново. Жената и детето се чувствали добре в България, Анна даже писала на майка си, че има общ бизнес в Северен Кипър със строителната компания на фамилията на Костин. Част от парцелите ѝ се продавали и чакала да получи парите в банка в София. Заради тях Анна почнала да разпитва Костин.

На 8 февруари 2015 година тя се обадила на Костин в 13 ч и дружно с Никита отишла в дома на 52-годишния мъж. Костин ги качил в колата си под претекст че ще ги разноски до морето, и тръгнал към Приморско. Около 19 ч към този момент били там, а в 19,50 колата тръгнала назад, само че без Анна.

Трупът ѝ бе открит в местността Китка на 2 март. Полицията подозира, че Костин я е умъртвил, само че тялото ѝ бе разчленено от диви животни и не можеше да се дефинира повода за гибелта ѝ.

Според разледващите Костин се е върнал в София и в нощта на 8-и против 9 февруари е умъртвил Никита, като го е стискал за врата с едната ръка, а с другата запушил ноздрите на детето, което се задушило. Разследващите допускат, че Костин е бил уверен, че детето ще го издаде.

След като го умъртвил, някогашният боен го съблякъл голо, увил го в синя забрадка и го напъхал в куфара на майка му. Сутринта тръгнал с колата си в посока с. Долни Пасарел и водоема при Водноелектрическа централа “Кокаляне”. Там огледал добре региона. После отишъл на ортодонт, а на позната споделил, че Анна и Никита отпътували.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР