Софийският градски съд прави пети опит днес да даде ход

...
Софийският градски съд прави пети опит днес да даде ход
Коментари Харесай

Пети опит за старт на делото срещу Митьо Очите

Софийският градски съд прави пети опит през днешния ден да даде ход делото против Димитър Желязков (Митьо Очите) и приятелите му. При предходния път делото още веднъж не потегли, тъй като единият от подсъдимите не се яви в правосъдната зала.

Също през днешния ден съдът ще реши дали Митьо Очите би трябвало да остане под домакински арест или да се промени мярката му, на съображение здравна експертиза, която следва да се изготви от кардиолог и коремен хирург.

Желязков е упрекнат за управление на проведена незаконна група, която се е занимавала с изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати. Бандата е работила от 2013 до 2018 година, когато членовете й са арестувани. Самият Желязков беше задържан в Турция през 2018 година и по-късно екстрадиран у нас. Делото се водеше в спецсъда, откакто няколко пъти бе връщано на прокуратурата, дори бяха разпитани очевидци, само че след измененията в Закона за правосъдната власт и закриването на профилираните структури, стартира изначало в градския съд.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР