Софийският градски съд потвърди решението на Софийския районен съд, с

...
Софийският градски съд потвърди решението на Софийския районен съд, с
Коментари Харесай

Елена Йончева осъди и на втора инстанция Бойко Борисов за думите му, че държавата й е плащала милиони за интервюта

Софийският градски съд удостовери решението на Софийския областен съд, с което Бойко Борисов е наказан да заплати на Елена Йончева 5000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди, породени от негово обществено изявление.
Става дума за изявлението на Борисов на 10 март 2017 година на кръгла маса по екология и земеделие в Бургас: „ Ще ли сте сполучливи публицисти вие, в случай че по няколко милиона страната ви заплаща за едно изявление взето? Питам: Ако за изявление страната България, през една от централите си, заплаща на журналистка за изявленията в чужбина по няколко милиона струвайки, които дори нашето държавно управление беше насила от предходното да доплати “ и „ бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж – министър председател тогава “.
Сумата от 5000 лв. е обезщетение за "претърпени неимуществени вреди от оскърбен нравствен интегритет, чест, достолепие и положително име, породени от противоправно държание на Борисов, изразяващо се в отправяне на погрешни изказвания ".
Софийският градски съд анулира частта от решението на първоинстанционния съд, с което партия ГЕРБ е наказана солидарно с Бойко Борисов да заплати същото обезщетение на Елена Йончева.
Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР