Софийският градски съд, по искане на прокуратура, задържа за постоянно

...
Софийският градски съд, по искане на прокуратура, задържа за постоянно
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста шофьора на буса с мигранти, блъснал патрулка край София

Софийският градски съд, по искане на прокуратура, задържа за непрекъснато в ареста водача на буса с мигранти, който, след гонене с полицията, се удари в полицейска кола, при което почина служител на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от прокуратурата. Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд, съобщи Българска телеграфна агенция.

 51-годишният служител на реда пострада сериозно при катастрофата на 22 ноември 2022 г. От болница " Св. Анна " оповестиха в края на декември, че мъжът е умрял. Случаят докара до подаване на оставки от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и заместника му Станимир Станев, само че оставката на Тодоров не беше приета от президента Румен Радев.

Досъдебното произвеждане е формирано за това, че лидерът е нарушил разпоредбите за придвижване и съзнателно е предизвикал телесни повреди на служители на реда. В хода на следствието мъжът е упрекнат за три закононарушения.

Първото е за причиняване на гибел и на междинни телесни повреди на четирима души по несъобразителност, при ръководство на товарен автомобил, след приложимост на опиати и без нужната дееспособност.

Второто е за това, че незаконно е попречил на полицейски чиновници да изпълнят отговорностите си, като не се е подчинил на подадените сигнали да спре за инспекция управлявания от него автомобил.

Третото е за каналджийство, че против възнаграждение е подкрепил 12 чужденци, измежду които подобен, ненавършил 16 години, да преминат и обитават в страната в нарушаване на закона.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР