Софийският градски съд отложи за 24 януари догодина процеса, който

...
Софийският градски съд отложи за 24 януари догодина процеса, който
Коментари Харесай

Извънредна новина за делото „ГЕРБ срещу Рашков“, Атанасова обяви сензационно решение

Софийският градски съд отсрочи за 24 януари следващата година процеса, който партия ГЕРБ заведе против някогашния вътрешен министър Бойко Рашков. Искът на партията на Бойко Борисов е за 100 000 лв., прецизира „ Сега “.

Той бе заведен поради след изказванията на Рашков като министър за парите от автомагистрала „ Хемус “. Причината за отлагането е, че на всяка от страните са позволени по трима очевидци, които да бъдат доведени пред съда от отбраната.

Днес в съда се явиха единствено тримата очевидци на ГЕРБ – партийците Десислава Атанасова, Димитър Главчев и Костадин Ангелов. Адвокат Георги Атанасов, който съставлява Рашков, не докара никого, защото желае първо да бъдат събрани писмените доказателства.

В същото време обаче юристът упорства за взаимен разпит на очевидците, които би трябвало да открият какъв брой е потърпевша партията от думите на Рашков. Явилите се очевидци от ГЕРБ се възмутиха, че от страна на Рашков не се явява никого. Адвокатът му им изясни, че неговите очевидци са заети да избавят демокрацията от нападенията на тяхната партия.

Адвокат Атанасов не уточни кои трима очевидци ще заведе в съда през януари, с цел да ги защищити от възможен напън.

„ На 4 януари ГЕРБ стана обект на обществено злепоставяне посредством погрешни изказвания, изречени от Бойко Рашков пред представители на редица медии. Политическа партия ГЕРБ съобщи, че ще отбрани правата на хилядите си членове и симпатизанти от лъжите на Бойко Рашков в българския съд “, разгласи шефката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова.

Тя изясни, че искът е за породени неимуществени вреди. Ако завоюва, ГЕРБ има намерение да ги подари на деца на чиновници на Министерство на вътрешните работи, изгубили живота си при осъществяване на служебните си отговорности.

ГЕРБ заплаши, че ще заведе иск против Рашков след изказванията му, че „ сред 30 и 40% от парите, превеждани предплатено на представяли се за строители на Автомагистрала „ Хемус “, са се насочвали към ГЕРБ “. „ За следващ път Бойко Рашков лъже и хвърля в публичното пространство обвинявания без да уточни доказателства за тях! Нека потвърди изказванията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си! “, заканиха се от ГЕРБ след изявлението на министъра.

Защитата на Рашков имаше възражения дали въобще ГЕРБ може да води такова дело, само че магистратите през днешния ден цитираха процедура на висшия съд, съгласно която няма спънка искът на партията да бъде прегледан.

Преди това пък Борисов също заведе иск за 27 хиляди лева против тогавашния вътрешен министър, а в този момент народен представител от „ Продължаваме промяната “ (ПП). Това се случи, откакто Рашков, говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала „ Хемус “, сподели пред репортерите: „ Тези средства са минали през една банка, благосъстоятелност на Бойко Борисов, и с този притежател на тази банка, Бойко Борисов е имал общи компании “. Борисов няколко пъти прикани Рашков да се извини за „ клеветите си “.

„ Кажете коя е банката, с цел да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се отбрани. Ами в случай че е огромна банка, задгранична, става дума за доста пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която очевидно съм ял, може към този момент да се е похарчила, да каже в този момент името на банката “, настоя тогава Борисов.

По това дело към момента се разменят бумаги. Имало е и отказ на арбитър, обясниха от Софийския градски съд.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР