Софийският градски съд отхвърли иска на Николай и Евгения Баневи,

...
Софийският градски съд отхвърли иска на Николай и Евгения Баневи,
Коментари Харесай

Съдът отказа обезщетението от над 10 млн. лв., искано от Баневи за ареста им

Софийският градски съд отхвърли желае на Николай и Евгения Баневи, които претендираха над 10 милиона лв. за ареста им. Това се споделя в решение на съда.

В претекстовете си магистратите напомнят, че арестите станаха в края на 2018 година, когато Баневи бяха във Франция. Те останаха в ареста до юли идната година, което е седем месеца и шест дни.

Според съда това е в границите на оптималния период от осем месеца, очакван в българския закон.

Двамата са упрекнати за образуване на незаконна група, имайки поради, че са осъществявали обща комерсиална активност, по отношение на която е почнало наказателното гонене.

Съдът напомня също, че в килията на Банев бе открит мобилен телефон, чиято експертиза е посочила, че той е търсил подпомагане от разнообразни лица в опит за образуване на бягство на цялото семейство и влияние върху очевидци.

Друг аргумент на градските съдии е, че Банева също е разполагала с мобилен телефон и е била в течение на желанията за образуване на бягство. Това обосновава действителен и висок риск от отбягване на наказателно гонене, написа Българска телеграфна агенция.

Данните по делото не откриват забавяния в досъдебното произвеждане, които да са повлияли на продължителността на задържането, написа още съдът в претекстовете си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР