Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Стефан Шикеров.

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Стефан Шикеров.
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвинения за палеж на бус на МВР по време на протеста в София

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста Стефан Шикеров. Той е упрекнат за палежа на полицейски бус в деня на митинга пред Националния стадион.  Според прокуратурата в досиетата с доказателства има фотоси от палежа.

Няколко полицейски чиновници също са дали показания в тази посока. 

Държавното обвиняване настоя, че младежът има заплаха да извърши закононарушение, в случай че е на независимост. До този извод прокуратурата стига на база характера на младежа, съобщи. Макар и неосъждан, той съставлява персона с висока степен на социална заплаха, оповестиха от прокуратурата.

Защитата твърди, че Шикеров няма да се укрие, защото има семейство, а и скоро чака дете. Шикеров се оплака, че са го били служители на реда и сподели, че е незаслужено е упрекнат. Оплака се, че не е бил прегледан от доктор. 

" Не съм хвърлил прашинка към този бус. Не знам по какъв начин ме задържаха. В душeвността ми ще остане това, което претърпях в ареста. Бях обезпокоен за жена ми, желаех успокоителни ", описа Шикеров пред съда.

Междувременно районният съд в София остави в ареста 20-годишен мъж за осъществени хулигански дейности и разваляне на непозната благосъстоятелност по време на митинг във връзка футболен мач.

Емил Петрунов е упрекнат, че на 16 ноември към 19,35 ч., пред постройката на посолството на Турция е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото.

Той е хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус.

Деянието по своето наличие се отличава с изключителна смелост. Той е упрекнат и за това, че е развалил непозната движима движимост, която е държавна благосъстоятелност.

По тематиката
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР