Софийският градски съд остави в ареста Стефан Димитров и Петя

...
Софийският градски съд остави в ареста Стефан Димитров и Петя
Коментари Харесай

Стефан Димитров и Петя Банкова остават в ареста

Софийският градски съд остави в ареста Стефан Димитров и Петя Банкова остават в ареста. Двамата са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група по делото за Агенция " Митници ". Няма данни за здравословни проблеми на двамата.

В правосъдната зала стана ясно, че Петя Банкова към този момент има ново обвиняване. Според него тя е командировала с насила 18 индивида на разнообразни пункта. Най-много от тях са били в Бургас, „ Капитан Андреево “, Хасково и Русе.

Вчера обвиняване по това дело получи и някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

 Арестите в митниците: Изтече протокол от разпит на Живко Коцев България 3 мин. Арестите в митниците: Изтече протокол от разпит на Живко Коцев  Болен юрист отсрочи ограниченията на Петя Банкова и Стефан Димитров България 4 мин. Болен юрист отсрочи ограниченията на Петя Банкова и Стефан Димитров  Пламен Тончев: Аферата в митниците е разработвана повече от 9 месеца България 3 мин. Пламен Тончев: Аферата в митниците е разработвана повече от 9 месеца  Живко Коцев се яви в КПК, разпитват го (ВИДЕО) България 2 мин. Живко Коцев се яви в КПК, разпитват го (ВИДЕО)  Арестите в митниците: Изтече протокол от разпит на Живко Коцев България 3 мин. Арестите в митниците: Изтече протокол от разпит на Живко Коцев  Болен юрист отсрочи ограниченията на Петя Банкова и Стефан Димитров България 4 мин. Болен юрист отсрочи ограниченията на Петя Банкова и Стефан Димитров  Пламен Тончев: Аферата в митниците е разработвана повече от 9 месеца България 3 мин. Пламен Тончев: Аферата в митниците е разработвана повече от 9 месеца  Живко Коцев се яви в КПК, разпитват го (ВИДЕО) България 2 мин. Живко Коцев се яви в КПК, разпитват го (ВИДЕО)

А от прокуратурата към момента не са решили каква мярка за неотклонение да изискат на другия обвинен по абсурда в митниците – Марин Димитров, татко на Стефан Димитров.

Петя Банкова беше задържана при започване на април. В хода на следствието стана ясно, че Банкова се е познавала със Стефан и Марин Димитрови, като тримата са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Появиха се и общи фотоси с към този момент някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Снимка: БГНЕС

Пред депутатите от особено основаната да проверява случая комисия ръководителят на ДАНС Пламен Тончев изясни преди дни, че аферата е разработвана повече от 9 месеца.

По думите му арестуваните Марин и Стефан Димитрови, както и митичната фигура в контрабандата Никола Николов-Паскал, са имали въздействие върху висши чиновници от Министерство на вътрешните работи, митниците и правосъдната система.

Снимка: bTV

Тончев заяви още, че акцията на ДАНС е почнала още преди 2 години, само че за нея не е знаел никой от два кабинета по това време. Според ръководителя на ДАНС около 10 съдии, следователи чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокурори са подпомагали активността на канала. 

Службите откриват, че Димитрови се познават с Живко Коцев още до момента в който той е бил шеф на националната полиция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР