Софийският градски съд остави шеф готвача Андре Токев под домашен

...
Софийският градски съд остави шеф готвача Андре Токев под домашен
Коментари Харесай

Съдът замени гаранцията на Андре Токев с домашен арест

Софийският градски съд остави началник готвача Андре Токев под " домакински арест ".

Той бе притеглен към наказателна отговорност за шофиране след приложимост на алкохол. Токев бе арестуван за 72 часа, откакто полицията го хвана да кара пийнал на Околовръстното шосе в София. На обвинения бе постановена мярка за неотклонение в размер на 3000 лв., а Софийската районна прокуратура стачкува избраната мярка.

След като бе пуснат под гаранция във Фейсбук профила си, като съобщи, че показва обществено позицията си за случая, защото го дължи на всички, които го поддържат и на всички тези, които имат вяра в идеите, които той следва. „ Съжалявам. Случилото се е неприемливо! ", написа Токев и даде обещание да работи за възобновяване на доверието към него.

В правосъдната зала през днешния ден юристът на Токев съобщи, че митингът на държавното обвиняване е безпочвен и сподели, че клиентът му няма да се укрие от закона.

" Токев има непрекъснат адрес, на който живее със фамилията си. Той не е персона със повишена социална заплаха. Дава работа на 25 индивида, работи по 16 часа дневно, не виждам по какъв начин би се укрил ", сподели юрист Иван Антонов в негова отбрана.

Единственото, което Андре Токев сподели пред съда бе, че съжалява за случилото се и пожела да не му бъде налагана най-тежката мярка за неотклонение.

Съдът одобри митинга на прокуратурата за отчасти състоятелен и счете, че не са налице предпоставките за взимане на мярка " задържане под стража ".

Съдът сподели, че Токев не се е възползвал от дадения му късмет. Но поради здравословното му положение, взе мярка " домакински арест " и анулира гаранцията му от 3 хиляди лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР