Софийският градски съд остави под домашен арест Георги Енев, обвинен

...
Софийският градски съд остави под домашен арест Георги Енев, обвинен
Коментари Харесай

Погребалният агент Георги Енев остава под домашен арест

Софийският градски съд остави под домакински арест Георги Енев, упрекнат за машинация, обвързвана с организация на фиктивни погребения и кремация.

На Енев е повдигнато ново обвиняване за машинация на повече лица при продължено закононарушение и задържането му под домакински арест не надвишава рационалната дълготрайност. Освен това е повишена и заплахата от осъществяване на закононарушение, защото от материалите по делото е видно, че той е лице, лишено от морални задръжки, стимулира се съдът. Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.

Мъжът беше арестуван, откакто преди няколко месеца в гробището на с. Клисура до Банкя бяха открити остатъци на седем души. Те били заровени отвън гробове. За един от тях прокуратурата заяви, че става дума за човек, чиито наследници платили 1000 лв. за кремация. Тялото обаче не е било кремирано.

Преди дни районният съд дефинира парична гаранция от 10 000 лв. за Енев. Прокуратурата не бе съгласна, а Енев уточни, че не може да заплати тази сума и искаше подписка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР