Софийският градски съд осъди в петък на девет години затвор

...
Софийският градски съд осъди в петък на девет години затвор
Коментари Харесай

Съдът постанови девет години затвор заради смъртта на Милен Цветков

Софийският градски съд осъди в петък на девет години затвор Кристиан Николов, обвиняем за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков и го лиши от право да ръководи транспортно средство за 10 години. Николов би трябвало да заплати разноските по делото. Присъдата обаче не е дефинитивна и може да бъде обжалвана, а до окончателното изговаряне той остава под домакински арест, без значение че съдът преценя, че той няма да се укрие или да извърши друго закононарушение..

Прокуратурата изиска 15 години затвор и лишаване на шофьорската брошура вечно за подсъдимия. Отбелязани бяха младата възраст на Николов, чистото правосъдно минало и опитите му да помогне на потърпевшите като смекчаващи виновността събитие.

Защитата бе на мнение, че действието не е осъществено съзнателно и злополуката е станала по несъобразителност.

В последната си дума преди съдът да вземе решението си Кристиан Николов помоли за благосклонност, сподели, че съжалява за гибелта на журналиста и изиска амнистия от околните си поради всичко, през което минават поради него.

" Ние считаме, че с това наказване, като се изключи че би могъл той да се поправи, това ще бъде и като генерална предварителна защита за останалите причинители, които ръководят МПС след приложимост на наркотични субстанции, нещо, което извънредно доста се ускорява през последните години ", уточни преди произнасянето на присъдата един от частните обвинители - Менко Менков..

От началото на процеса отбраната на Николов оспорва обвиняването в предумисъл, което му беше повдигнато поради откритите в кръвта му опиати:

" Самата приложимост на опиати не образува възможен предумисъл. Ние считаме, че обвиняването, първо, е потвърдено единствено за несъобразителност, и, че наказването би трябвало да бъде под 10 години ", сподели юристът на подсъдимия Константин Симеонов.

Инцидентът стана на 19 април 2020 година точно на Великден. Николов опустоши с джипа си спрения на светофар автомобил на публицисти. Експертиза сподели, че при тежката злополука Милен Цветков е получил скъсване на аортата, несъвместимо с живота. В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза откри 232 нанограма амфетамин на милилитър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР