Софийският градски съд определи парична гаранция в размер на 250

...
Софийският градски съд определи парична гаранция в размер на 250
Коментари Харесай

Румен Гайтански излиза на свобода срещу гаранция от 250 000 лв.

Софийският градски съд дефинира парична гаранция в размер на 250 хиляди лв. за Румен Гайтански, упрекнат по следствието за провиснал заем от Българската банка за развиване. Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг.

Днес бе прегледана молбата на Гайтански за изменение на наложения му непрекъснат арест в по-лека мярка, като юристът му Галя Гълъбова пледира за налагане на парична гаранция. Прокуратурата се причисли към настояването на отбраната.

Румен Гайтански е упрекнат като подстрекател по следствието за провиснал от Българската банка за развиване (ББР) заем за 148,5 млн. лева Гайтански бе арестуван с прокурорска мярка за до 72 часа, откакто непринудено се съобщи на органите на реда.

По случая обвинени са още някогашният изпълнителен шеф на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на компанията „ Роудуей кънстракшън “, получила заема.

Впоследствие Мавродиев бе разгласен за национално търсене с разпореждане на Комисията за противопоставяне на корупцията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР