Софийският градски съд определи мярка Задържане под стража за 35-годишните

...
Софийският градски съд определи мярка Задържане под стража за 35-годишните
Коментари Харесай

Един от убийците на майката и сина й в София направил пълни самопризнания

Софийският градски съд дефинира мярка " Задържане под стража " за 35-годишните Бисер Русинов и Никола Спасов, упрекнати в двойното ликвидиране на майка и наследник и палежа на жилището им в столичния кв. " Банишора ", оповестиха от съда.
Още по темата
Магистратите се позоваха на подробните признания на Спасов, както и на таксиметровия водач, който е карал двамата след закононарушението. По делото има и следи от Бисер Русинов, установени с ДНК разбор, които потвърждават, че обвиненият е бил в изгорелия апартамент.

В заложни къщи пък са открити и движимости от вкъщи на двамата убити - 85-годишната Мирка Р. и 60-годишния й наследник Евгени.

Пред съда Бисер Русинов се призна за отговорен и сподели, че съжалява. Никола Спасов пък изиска по-лека мярка, с цел да гледа двете си деца.

Градските магистрати обаче взеха решение, че ще наложат най-тежката мярка за неотклонение. Определението на съда не е дефинитивно и предстои на тъжба и митинг в тридневен период пред Софийския апелативен съд. В случай на такива, мярката е планувана за 27 октомври.

Двойното ликвидиране бе разкрито, откакто в " Съдебна медицина " бе осъществена аутопсия на обгорелите тела на жертвите. Патоанатомите откриха, че гибелта на майката и сина е вследствие на тежки черепно-мозъчни контузии, а от пожарната разкриха, че пожарът в жилището им е бил запален съзнателно, с цел да бъде скрито злокобното закононарушение. 

Сигналът за огъня бе подаден минути преди среднощ на 10 октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР