Софийският градски съд определи мярка задържане под стража за 25-годишен

...
Софийският градски съд определи мярка задържане под стража за 25-годишен
Коментари Харесай

"Задържане под стража" за банковия служител, присвоил близо 500 000 лв. от клиенти

Софийският градски съд дефинира мярка " задържане под стража " за 25-годишен банков чиновник, упрекнат, че непозволено е присвоил близо 500 000 лева, благосъстоятелност на клиенти на огромна банка. 

Определението предстои на неотложно осъществяване и  може да бъде протестирано в частна тъжба в тридневен период пред Софийския апелативен съд.

Той е опитал да избяга зад граница

Съдът приема, че се касае за т.нар работно обвиняване, уточни съдийката по делото.

Тя акцентира, че събраните в границите на два дни доказателства сочат за допустима съпричастност на обвинения към закононарушението. Съдът намира, че би могъл да се направи извод за опция за укриване на обвинявания, както и той да укрие доказателства, оповестява Българска телеграфна агенция.

Държавното обвиняване изиска най-тежката мярка - „ задържане под стража “.  

Тя манипулирала онлайн банкирането на клиент на банката

Прокурорът от Софийската градска прокуратура съобщи, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че упрекнатият е създател на закононарушението при изискванията на продължаващо закононарушение. 

В качеството му на длъжностно лице той е присвоил близо половин милион лв., благосъстоятелност на шест обособени физически лица, клиенти на банката, уточни прокурорът. 

Признала, че е изпратила парите на сина си в Испания

Според обвиняването това е длъжностно заграбване в изключително огромни размери, съставлява изключително тежък случай и може да се направи извод, че упрекнатият е направил тежко съзнателно закононарушение по Наказателен кодекс, за което са планувани няколко санкции -  отнемане от независимост от 10 до 20 години, конфискация на имущество и отнемане от право да заема избрана служба. 

От държавното обвиняване считат, че поради високата социална заплаха на действието, има заплаха той да се укрие.

До момента има 12 регистрирани случая на територията на София

Адвокатът на обвинявания Емануил Бастрев, моли съдът да не почете поисканото от обвиняването " задържане под стража " и да вземе по-лека мярка за неотклонение, каквато е домашният арест и която ще обезпечи потребностите на актуалното наказателно произвеждане, дружно със възбрана за овакантяване на страната. 

Банковият чиновник съобщи пред съда, че няма никакво желание и предпочитание да извърши действие, което да е публично рисково, да се укрие или да бяга. Нямам желание да преча на правосъдния развой по какъвто и да било метод, увери той. 

Единственото, което желая, е да се върна при фамилията си, помоли той. И съобщи, че не дават отговор на истината изявления, че се е опитвал да избяга отвън страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР