Софийският градски съд не одобри искането за по-лека мярка за

...
Софийският градски съд не одобри искането за по-лека мярка за
Коментари Харесай

Съдът не пусна от ареста бившия граничар, задържан след смъртта на 18 мигранти

Софийският градски съд не утвърди настояването за по-лека мярка за неотклонение на някогашния граничен служител на реда Валентин Христов - един от шестимата арестувани по случая със, открити в тайник в зарязан камион край село Локорско, заяви bTV.

По думите на арбитър Иван Коев се събират още доказателства по случая, а главният противоречив въпрос остава опцията обвиненият да се укрие. Христов отхвърля да е взел участие в трафика на мигранти, като това време е бил в Гърция.

По информация на Българска национална телевизия в правосъдната зала е станало ясно също, че затворените в тайник в камиона афганистанци са разполагали с телефон и посредством него са съобщили, че в транспортното средство умират хора . Очаква се посредством информации да бъде открито с кого тъкмо са комуникирали. Данните за телефона в тайника били събрани при последните разпити на оживелите мигранти.

Според отбраната на Валентин Христов той не е обвързван със гибелта на мигрантите, няма заплаха да се укрие, да извърши закононарушение, или да влияе върху очевидци. Прокуратурата пък смята, че защото продължава работата по определяне на спомагателни очевидци, освобождението на обвинения може да повлияе отрицателно на хода на следствието . В последна сметка и съдът реши, че Христов би трябвало да остане в ареста.
 И Апелативният съд остави в ареста шестият арестуван след гибелта на 18 мигранти
И Апелативният съд остави в ареста шестият арестуван след гибелта на 18 мигранти

Счита се, че някогашният граничар е бил на управителна позиция в каналджийската група
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР