Софийският градски съд не измени мярката за неотклонение на Красимира

...
Софийският градски съд не измени мярката за неотклонение на Красимира
Коментари Харесай

Съдът не уважи искането на Красимира Трифонова, обвинена в убийството на зет си

Софийският градски съд не промени мярката за неотклонение на Красимира Трифонова, упрекната за убийството на Пейо Пеев , станало през януари. Определението на съда не е дефинитивно и предстои на тъжба пред Апелативен съд – София, оповестиха от пресцентъра на институцията.

Трифонова е арестувана за непрекъснато в ареста и подаде молба да ѝ бъде наложена по-лека мярка. Съдът обаче реши, че досега не е разколебано обоснованото съмнение, че тя и щерка ѝ са умъртвили Пеев и има риск да извърши закононарушение, в случай че е с по-лека мярка за неотклонение.

Според определението на съда няма заплаха Трифонова да се укрие, само че все още срокът на задържането ѝ, който е към пет месеца, не се явява несъразмерен. Съдът регистрира още, че по следствието се работи интензивно, а също и че съгласно здравната експертиза за Красимира Трифонова се поставят съответни медицински грижи.

Красимира Трифонова, която е някогашен чиновник на Министерство на външните работи, и щерка ѝ Габриела са упрекнати, че са удушили Пейо Пеев. Предполага се, че претекстът за закононарушението е обвързван с наставнически права.

През април Софийският апелативен съд пусна под домакински арест Габриела Славова-Пеева.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР