Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Настаняват в МВР болница 26-годишния Георги, избил семейството си

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " на 26-годишния Георги Георгиев, който умъртви родителите си, брат си и баба си в Нови Искър.

Магистратите обаче взеха решение, че Георги ще бъде настанен в Министерство на вътрешните работи болница за 30 дни, с цел да му бъдат направени цялостни проучвания и да му бъде назначено лекуване. 26-годишният мъж страда от тежка форма на епилепсия и краен етап на туберкулоза. Именно поради второто заболяване той бе доведен в съда с маска на лицето, а чиновниците на " Съдебна защита " бяха с ръкавици.

По-рано прокуратурата изиска обвиненият да бъде настанен в психиатричната болница в пандиза в Ловеч за 30 дни, само че правосъдният психиатър Петър Маринов настояваше за Министерство на вътрешните работи болница, тъй като положението на Георгиев е тежко.

В ръката си младият мъж държеше листове, които обаче по този начин и не сподели на съда. На въпросите на магистратите Георги отговаряше извънредно безшумно и комплицирано. През множеството време говореше за психотропни оръжия, загатна и за 2 деца, едното от които се самоубило, а друго се наранило, само че не стана ясно дали и те са жертви на психотропни оръжия.

" Психиката ми е скъпа. Има ли хора, които се занимават с такава активност или би трябвало да потърся помощ от Европейския съюз ", попита Георги, представен от " 24 часа ". Той още веднъж изясни, че съществува организация по психотропни субстанции.

Съдия Колева попита арестувания дали е склонен да се изследва в болница, на което той се поинтересува дали ще изследват белия дроб. По думите на юриста му Стоян Стоянов, Георги от доста време не е посещавал лечебно заведение. Спомнял си, че преди месеци бил ходил в някаква болница, само че не знае коя. Затова бранителят също настоя младият мъж да бъде проучен или в Министерство на вътрешните работи болница, или в Пловдив. Защитникът също по този начин изясни, че занапред прокуратурата би трябвало да събира доказателства дали някой различен човек е влизал в къщата на фамилията, дали момчето не е станало жертва на имотната мафия, да вземем за пример.

От определението на съда стана ясно, че околните на Георги са удряни с брадвичка доста пъти. Баба му Славка да вземем за пример има пострадвания с изключение на по главата, още по шията, а брат му Александър - по торса, ръката и шията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР