Софийският градски съд изпрати на принудително лечение обвинения за четворното

...
Софийският градски съд изпрати на принудително лечение обвинения за четворното
Коментари Харесай

Изпратиха за лечение обвинения за четворното убийство в Нови Искър

Софийският градски съд изпрати на наложително лекуване обвинявания за четворното ликвидиране в Нови Искър Георги Георгиев и му наложи най-тежката мярка „ задържане под стража “.

На 18 февруари четворно ликвидиране, осъществено в къща на улица „ Светлина ” в Нови Искър, потресе цялата страна. 25-годишният Георги бе арестуван за убийството на родителите си, по-малкия си брат и баба си. Жертвите са убити с секира.

Служебният бранител Стоян Стоянов настоя да му бъдат направени цялостни клинични проучвания и съобщи, че не може да подсигурява, че положението му няма да се утежни в идващите седмици. В същото време от Софийската градска прокуратура желаеха той да бъде настанен в държавната психиатрична болница в Ловеч, само че това им искане не беше задоволено от магистратите. Те разпоредиха обвиненият да бъде наложително настанен за лекуване в Министерство на вътрешните работи болница, защото е болен от туберкулоза и има епилепсия, което постанова да бъде прегледан от невролог, психиатър и други експерти. В лечебното заведение Георгиев ще остане 30 дни.

В залата обвиненият Георги Георгиев в отговор на въпрос на съдията дали схваща правата си, сподели за психотронно оръжие, в резултат на което едно дете се е самоубило, а друго се е разрязало. Настоя за отбрана и загатна, че ще се обърне към европейски институции, които да му оказват помощ в процеса. Служебният му бранител Стоян Стоянов съобщи, че връзката с Георгиев е сложна:

„ Разговорът с него става доста мъчно. Той приказва напълно безшумно и най-неприятно е, че не е ясно какво е положението му и би трябвало да се види какво е, с цел да се реши какви дейности ще се подхващат “, съобщи служебният му бранител, който изясни, че пази единствено правата му, само че не и действията, в които е упрекнат.

В зала Стоянов сподели, че Георгиев може да е бил употребен.

„ Не сте чули за имотните измами, тъкмо с хора, които имат някакви проблеми. Трябва да се проверява. Наблюдаващият прокурор би трябвало да изиска да се откри кой е влизал и излизал от тази къща за няколко дни напред и обратно. Кога е влезнал обвиненият в къщата “, разяснява служебният бранител и акцентира, че сега обвиненият не схваща в какво е упрекнат и не признава виновността си, макар че юристът го е посъветвал да го направи.

Той акцентира, че Георгиев не е картотекиран в психиатрична клиника, няма документи, няма диагноза и не се знае тъкмо какви проблеми има. Единственото, което юристът знае, е, че обвиненият има припадъци, както и че преди няколко месеца Георгиев е бил на лекуване в някаква болница, само че не знае от какво е бил лекуван и какви проучвания са му били правени.

Служебният бранител добави, че обмисля да изиска подпомагане от НАТО:

„ Има доста тъкмо наблюдаване върху всяка точка на земята. Записите се пазят в супер компютри и страната може да ги изиска, изключително когато става дума за такива действия с огромна социална значителност. Всеки желае да разбере това ли е причинителят или има и други причинители “, посочи Стоянов и добави, че още не са подготвени фотоснимките и се надява на справедлив развой.

Той добави, че няма да апелират решението на съда.

Източник: БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР