Софийският градски съд измени взетите от прокуратурата парични гаранции от

...
Софийският градски съд измени взетите от прокуратурата парични гаранции от
Коментари Харесай

Намалиха паричните гаранции от 1 млн. лв. на двама от обвиняемите по случая Nexo

Софийският градски съд промени взетите от прокуратурата парични гаранции от по 1 милион лв. на двама обвинени по случая „ Nexo “ и ги понижи на 150 000 лева за Траян Николов и 100 000 лева за Калин Методиев, оповестиха от съда.

Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.

Вчера стана ясно, че съдията, който трябваше да се произнесе по жалбите на двамата обвинени по случая " Нексо ", се е отвел.

" Мотивите за отвода са изявления в медийното пространство, съдържащи изказвания, неотговарящи на действителността, и внушения по отношение на безпристрастността на съда. В рамките на деня ще бъде избран нов съдия-докладчик ", осведомят от градски съд.

Преди 10 дни, след спецоперация против криптобанката " Нексо ", прокуратурата разгласи, че четирима души са привлечени като обвинени по досъдебното произвеждане за активността на криптобанката. Повдигнато им е обвиняване за това, че от началото на 2018 година до 12 януари 2023 година на територията на България, Англия, Швейцария и Кайманови острови са взели участие, а един от тях е и управлявал, проведена незаконна група. " Тя е основана с користна цел - пране на пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и осъществяване на банкова активност без лиценз ", изясни тогава зам.-главният прокурор и шеф на националното разследване Борислав Сарафов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР