Софийският градски съд измени мерките за парични гаранции от по

...
Софийският градски съд измени мерките за парични гаранции от по
Коментари Харесай

Парична гаранция от 100 и 150 хиляди, а не по 1 млн. на двама обвиняеми по случая NEXO

Софийският градски съд промени ограниченията за парични гаранции от по 1 милион лв. на двама обвинени по случая " NEXO " и ги понижи на 150 000 лева за Т.Н. и 100 000 лева за К.М., оповестиха от съда. Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.

Така Траян Николов, който е основен продуктов и действен шеф в компанията, е с гаранция от 150 000 лв.,  а нейният съосновател и финансов шеф - Калин Методиев - с гаранция от 100 000 лева. Остават обаче възбраните и на двамата да напущат страната. Според съда по делото са налице доказателства за основаване на проведена незаконна група за осъществяване на данъчни закононарушения и закононарушения, свързани с изпиране на пари, само че няма доказателства, тя да е  целяла осъществяване на финансови покупко-продажби без надлежно позволение, както и закононарушения, свързани с манипулиране на компютърни данни.  

Заради престоя на делото в съда, който се удължи поради самоотвод на първия съдия-докладчик, Софийският градски съд дава 5 дни в допълнение на Николов и Методиев да внесат паричните си гаранции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР