Софийският градски съд е спрял делото, което лидерът на ГЕРБ

...
Софийският градски съд е спрял делото, което лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

Спряха делото за клевета на Борисов срещу Рашков

Софийският градски съд е спрял делото, което водачът на ГЕРБ Бойко Борисов води за клюка против някогашния вътрешен министър и сегашен народен представител от Продължаваме промяната - Демократична България Бойко Рашков , съобщава  Сега, базирайки се на информация от съда.

Със стопирането на процеса са съгласни и двете страни. В подобен случай магистратите би трябвало да се съобразят с желанието им и делото да спре за период от 6 месеца. Ако в този интервал никой от двамата не изиска то да продължи, процесът ще бъде преустановен. Адвокатите на Борисов и Рашков не са показали претекстове.
Искът на Борисов против Рашков е за 25 хиляди лв.. Той бе импортиран в Софийски градски съд преди съвсем 2 години, след изказване на Бойко Рашков, тогава вътрешен министър, във връзка с злоупотребите със средства за автомагистрала Хемус.
" Тези средства са минали през една банка, благосъстоятелност на Бойко Борисов и с този притежател на тази банка Бойко Борисов е имал общи компании ", бяха думите на Рашков.

Лидерът на ГЕРБ дефинира обвиняванията като клюка и прикани съименика си да се извини, само че опрощение не последва.

В края на април т.г. съдът спря и делото за клюка, заведено от съпредседателя на Продължаваме Промяната Кирил Петков против водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината е, че Борисов сега е депутат и има имунитет. Тогава юристът на водача на ГЕРБ - Менко Менков разяснява, че в закона, по този тип каузи няма опция Борисов да се откаже от имунитета си. Той удостовери, че делото може да продължи, откакто водачът на ГЕРБ престане да бъде депутат.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР