Софийският градски съд е отменил европейските заповеди за арест на

...
Софийският градски съд е отменил европейските заповеди за арест на
Коментари Харесай

Съдът отмени европейски заповеди за арест по аферата Nexo

Софийският градски съд е отменил европейските заповеди за арест на двама от обвинените по делото NEXO – Антони Тренчев и Коста Кънчев, съобщи Българска национална телевизия.

От съда оповестяват, че на 19 септември Софийската градска прокуратура е внесла досъдебно произвеждане с постъпили по него тъжби, с които се оспорват издадени европейски заповеди за арест.

В претекстовете на съда се показва, че издадените европейски заповеди за арест са незаконосъобразни, тъй като не е осъществено съответно приканване на обвинените.

От материалите се открива, че обвинените имат непрекъснати и известни адреси в Обединените арабски емирства, откъдето не са призовавани от проверяващия орган.

Припомняме, че абсурдът с Nexo избухна предходната година. Тогава бе изнесена информация, че Nexo, Nexo Capital и обвързваните с тях лица правят евентуална противозаконна активност, в това число връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии и други юридически лица от тях в България.

От Nexo отхвърлиха всички обвинявания. Съоснователят на компанията Антони Тренчев даже заплаши да съди страната за 1 милиарда $.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР