Софийският градски съд е дал разрешение на прокуратурата да изземе

...
Софийският градски съд е дал разрешение на прокуратурата да изземе
Коментари Харесай

Ексклузивно пред bTV: Разказ на заплашваната от убития Мартин Божанов съдия Цариградска

Софийският градски съд е дал позволение на прокуратурата да изземе информацията от двата телефона на Мартин Божанов, прочут като Нотариуса. Очакванията на проверяващите са да стигнат до контактите на убития със правосъдната власт.

Той е бил прострелян в главата с огнестрелно оръжие

Разказът на арбитър Владислава Цариградска дава ясна визия какво на процедура значи търговия с въздействие и прилепяне на магистрати. Цариградска е арбитър в районния съд в Луковит. Дело, по което работи, е причина да попадне в полезрението на Божанов. Пет години тя и фамилията ѝ живеят в боязън.

През октомври 2019 година арбитър Владислава Цариградска е прочита погрешна информация за себе си. След това получава предизвестия посредством трети лица, че офанзивите ще продължат, в случай че не се откаже от едно дело. Тя не се съгласява. Така се среща с Мартин Божанов в правосъдната зала.

Снимка: bTV

„ Когато изрично отхвърлих да се отведа, Мартин Божанов загуби надзор, демонстративно обърна тил, сподели, че в тоя съд повече няма да стъпи, с еднопосочни жестове ми показваше, че следва нещо друго след мене: „ Айде, побързай, че ми следва да подам документи “, потупвайки мястото на часовника, което го нямаше “, споделя Владислава Цариградска, арбитър в Окръжен съд – Плевен.

Нотариуса е погубен с един патрон в главата

В залата остава единствено едни от феновете на делото. Той е остарял прочут на арбитър Цариградска.

„ На висок звук, тъй че да бъде чут и извън, като да регистрира задачата, която му е дадена ми сподели: „ Нали знаеш какво ми се случи, нали знаеш, че бях в инвалидна количка “, споделя тя.

Снимка: bTV

Тогава министърът на правораздаването Даниел Кирилов назначава защита на арбитър Цариградска и специфична техника в дома ѝ. Висшият правосъден съвет я изслушва, а ГДБОП прави разработка. Годината е към този момент 2022, а заканите са спрели.

Защо от 2019 едвам през 2023 година от прокуратурата ви обърнаха внимание и ви повикаха на един дълъг диалог ?

Мога да Ви кажа какво допускам. Разработката на ГДБОП, в която имам информация, че има данни освен за ОПГ, в която взе участие и Мартин Божанов, само че в нея вземат участие и още доста магистрати. Въздържам се да кажа съответни имена, тъй като на мен не ми е дадена опция да се срещна с тези материали, не ми се дава опция от прокуратурата.

Съдия Царитладска споделя, че информацията за контактите на Божанов с висши магистрати е разполагаем на прокуратурата от края на 2022 година. Но е разпитана едвам предишния април. И офанзивите стартират изначало.

„ Можем да проучваме с Вас, да вършим някакви заключения и вие стигате до единствения вероятен - че това е машина за оказване на напън и въздействие, която най-вероятно работи по същия метод и на политическо равнище, само че това са единствено съмнение “, споделя Цариградска.

Според Вас къде е краят в цялата тази история ?

Краят е там, където е началото - в истината.

Как се живее по този начин в продължение на 4 години с мисълта за Мартин Божанов , че може да ме заплаши всеки миг ?

За да разберете по какъв начин се живее - ще ви опиша преди към 2 години междинното ми дете - в този момент е на 7, тогава е бил на 5, в един миг ненадейно както вечеря и споделя - „ Хайде да поиграем на нещо “. И с татко му чакаме да забележим каква игра желае и споделя „ Сега, ти ще бъдеш Гешев, ти ще бъдеш Мартин Божанов, а аз ще ще бъда Дремджиев “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР