Софийският градски съд даде старт на делото срещу Димитър Любенов,

...
Софийският градски съд даде старт на делото срещу Димитър Любенов,
Коментари Харесай

След употреба на кокаин и алкохол, със 195 км/ч... Почва делото за убит французин на Околовръстното

Софийският градски съд даде старт на делото против Димитър Любенов, който на разсъмване на 25 септември 2022 година опустоши с " Порше Панамера " кола, която прибираше френски туристи от Банско, умъртви мъж и тежко рани жена.

Той отива на съд по много тежкия член за " съзнателно породена гибел " (за разлика да вземем за пример от Георги Семерджиев, б.р.), който позволява даже и пожизнен затвор.

Според прокуратурата младият мъж...

"... към 03:50 ч., управлявал автомобил на ул. „ Околовръстен път " след приложимост на кокаин и алкохол със скорост 195 км/ч, при позволена скорост 80 км/ч. В положение да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, провокирал ПТП с движещия се пред него автомобил, в резултат на което едно лице почина, а други две получиха телесни увреждания. "

Както Клуб Z писа - тогава по срамен метод двама патрулиращи служители на реда против 200 лева освобождават " дринк енд драйв ", водача, който возел Любенов, с думите, че " те го поемат ". После ескортират с патрулка Любенов, който натиска педала по Околовръстното, до момента в който не става ПТП-то. След което, вместо да окажат първа помощ, отстъпват на задна скорост цялостен километър и изчакват... дежурния да им подаде публично сигнал по радиостанцията, че има злополука.

Те обаче не са в това дело, а бяха извадени от прокуратурата в друго.

Защитата през днешния ден за следващ път е поискала младият мъж да бъде освободен от ареста, където обитава непроменяемо от септември 2022 година Това обаче не е почетено от Софийски градски съд.

Ето и цялото известие за извършеното разпоредително съвещание:

Софийският градски съд даде ход на делото против Д. Л., упрекнат от Софийска градска прокуратура за пътнотранспортно произшествие на Околовръстен път и предизвикал гибелта на френски жител

На 09.04.2024 година Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото против Д. Л., упрекнат от Софийска градска прокуратура (СГП) за закононарушение по член 342, алинея 3, б. „ б " и б. „ в ", прочие 2, вр. алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс и насрочи разглеждането му всъщност за 05.06.2024 година

Д. Л. е предаден на съд за това, че на 25.09.2022 година, към 03:50 ч., управлявал автомобил на ул. „ Околовръстен път " след приложимост на кокаин и алкохол със скорост 195 км/ч, при позволена скорост 80 км/ч. В положение да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, провокирал ПТП с движещия се пред него автомобил, в резултат на което едно лице почина, а други две получиха телесни увреждания.

Изготвеният от СГП обвинителен акт е импортиран в съда на 09.02.2024 година

Досъдебното произвеждане е формирано на 25.09.2022 година Разследването по делото е извършено от „ СРТП-ОР " –СДВР под управлението и надзора на СГП.

https://prb.bg/sgp/bg/news/aktualno/61968-sofiyski-gradski-sad-ne-uvazhi-iskaneto-na-d.-l.-za-izmenenie-na-myarkata-za-ne

https://prb.bg/sgp/bg/news/aktualno/60359-sgp-zadarzha-za-srok-do-72-chasa-obvinyaemiya-za-patnotransportno-proizshestvie%2C

https://prb.bg/sgp/bg/news/aktualno/60361-sofiyski-gradski-sad-vze-myarka-za-neotklonenie-%E2%80%9Ezadarzhane-pod-strazha%E2%80%9C-spryamo

https://prb.bg/sgp/bg/news/aktualno/60443-sofiyska-gradska-prokuratura-izmeni-obvinenieto-na-d.-l.-i-go-privleche-za-umis

В разпоредително съвещание на 09.04.2024 година състав на Софийски градски съд одобри, че във етапа на досъдебното произвеждане и при правенето на обвинителния акт не са позволени нарушавания на процесуалните правила, нарушаващи правата на обвинения. 

Защитата на Д. Л. за следващ път изиска изменение на мярката за неотклонение в по-лека такава. Съдът стигна до извода, че не са налице предпоставките за изменение на мярката за неотклонение „ задържане под стража ", взета на 27.09.2022 година Мотивът на Софийски градски съд е, че е налице действителна заплаха от осъществяване на закононарушение.

Софийски градски съд конституира като цивилен ищци и частни обвинители родственици на умрелия. Софийски градски съд одобри за взаимно разглеждане цивилен искове за породени неимуществени вреди.

Заседанието на 05.06.2024 година ще стартира с разпит на очевидци.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР