Софийският бизнесмен Венцислав Младенов е бил удрян до смърт по

...
Софийският бизнесмен Венцислав Младенов е бил удрян до смърт по
Коментари Харесай

Бизнесменът Венци удрян до смърт в главата с брадва

Софийският предприемач Венцислав Младенов е бил удрян до гибел по тила с тъпата част на секира в неработещата от години негова и на килъра му механа в асеновградското село Нареченски бани. Три мощни удара са били задоволителни, с цел да бъде разрушен черепът му и мъжът да спре да диша. Извършител на закононарушението е Севдалин Боюклиев, смятат от прокуратурата. Самият той обаче отричал да е убивал съдружника си. За сметка на това обаче синът на Севдалин от първия му брак – Марин, направил цялостни признания. Той е разказал на проверяващите по какъв начин татко му е умъртвил Венци от София, само че не е знаел къде, след закононарушението, е брадвата. Оръжието на убийството не е намерено, защото Севдалин мълчал при разпитите, написа "Монитор ".

На 25 март вечерта - пет дни след изгубването на предприемача Венцислав Младенов, Севдалин и синът му Марин били задържани.

„ В неделята синът е чествал рождения си ден с другари в бара на хотела в центъра на селото. Както си чествали и внезапно нахлули служители на реда с маски и го арестували пред очите на приятелите му”, описа търговецът Никола Паунов. Той е комшия на заведението на Боюклиеви в центъра на селото.

„ С някакво самочувствие високо бе Севдалин, надали не че са всьо и вся. Дошли от рудоземския край, заселиха се тук и взеха заведението „ Родопски специалитети”. На фамилни начала трета година живееше с една нашенка, по какъв начин не го разбра и тя какъв е?”, се чудеше съседът им. В кръчмата в центъра на селото, край основния път, продавали мекици, родопски специалитети, домашно кисело мляко, домашни сладка. Имало оборот, тъй като били тъкмо до пътя, само че за съдържателите се чувало, че не заплащат на снабдители.

„ Що хора завлякоха с пари? Взимат стока и не заплащат на компаниите доставчици”, споделя Паунов. Заведението в национален жанр в центъра на Нареченски бани било второто на Боюклиеви. Първото е горялата механа на Румен Милионера, която се намира отвън селото в посока Пампорово и в която на 21 март бил погубен Венцислав Младенов.

Преди да отидат в Нареченски бани и да се заемат с кръчмарство бащата и синът живеели в пловдивското село Крумово. Преди към 4-5 години Севдалин купил там къща, свъртял втора жена, която му родила второ дете. След това обаче в кметството почнали да получават предложения за непринудено погашение на отговорности и по този начин кметицата Румяна Самоковарева схванала, че новодошлите имали борчове и са ги подгонили правосъдни реализатори.

„ Преди 4-5 месеца къщата им в село Крумово бе продадена на търг от частен правосъден реализатор. Предполагам, че повода са отговорности на Севдалин и Марин”, изясни кметицата на Крумово. В селото се приказва, че Севдалин взимал пари назаем от другари и съседи, само че след това не ги прибирал. За какво ги е харчел, хората не знаят. Някои допускат, че бил пристрастен по хазарта, само че други отхвърлят.

Синът на Севдалин- Марин бил от първата му брачна половинка. Когато двамата се пренесли в Нареченски бани, първо почнали работа в крайпътната механа над реката на Румен Милионера. Човекът бил именуван по този начин, тъй като бил първият тото милионер в селцето и с парите взел чартърен общински парцел на изхода на селото в посока Пампорово. Там вдигнал дървена сграда, в която направил механа за вкусни родопски ястия. Тъй като била тъкмо над реката и готвели вкусно, кръчмата се радвала на нечуван интерес от преминаващите.

За Румен се говорело, че преди време завлякъл другари с парите от тото фиша и по тази причина кръчмата му горяла на няколко пъти. При последния пожар, който бил преди 2-3 години, дъщерята на Румен към този момент не желала да я възвръща. Самият той пък умрял при злополука на път за морето. Така опожарената механа над реката, която е без име, била взета на търг от Севдалин и съдружникът му Венцислав. Те играли за общинската земя, а постройката от горната страна трябвало да възстановят сами след пожара, описа кметът на Нареченски бани Васил Куртев. В ремонта й Венцислав вложил 50 000 лв., които по този начин и не си възвърнал.

Кръчмата не проработила още веднъж, само че от няколко месеца Севдалин и Марин я окичили с табели, че продават суджуци и солено-пушени меса по домашна рецепта, овче мляко, сирене, масло и конски суджуци, като отворили дребен щанд към пътя. Над него имало друга табела – че работи нон стоп. В него предложили козя пастърма, сандвичи, мед, баклавички и торти, както и разнообразни типове домашни сладка. Суджуците и месата пък ги сушели на колове в огромното помещение на неработещата механа.

„ Убитият Венци е идвал на няколко пъти в Нареченски бани и чувахме, че идваше, тъй като Севдалин му дължал пари. Това се приказва в селото. Със Севдалин дружно имали компания и кръчмата я въртели заедно”, описа кметът на Нареченски бани.

В това село Севдалин завъртял нова обич – с шефката на Центъра за настаняване от фамилен вид за деца без родители Марияна Пеева, в чийто дом се нанесъл да живее. „ Много е обезпокоена дамата. Не знае на кой свят се намира. Изобщо не е предполагала, че Севдалин е кадърен да убие човек. В потрес е от няколко дни”, обясниха и кметът Васил Куртев, и съседът им по търговия Никола Паунов.

Във вторник вечерта в кръчмата отвън селото криминалисти създали възстановка на закононарушението. На възстановката участвал синът на Севдалин – Марин, който обяснявал на ченгетата кое по какъв начин се е случило на 21 март вечерта. Криминалистите още веднъж оглеждали пространствата в кръчмата, сваляли отпечатъци и събирали доказателства за идното дело.

В бара на хотел в центъра на Нареченски бани в неделя вечерта бил закопчан синът Марин, до момента в който чества рождения си ден с другари

Трупът на Венцислав Младенов бил открит, препълнен в бидон и завит в найлони и завеса, пренебрегнат в река Чепеларска над село Косово, в понеделник на 26 март. Това станало, откакто близки на убития от столицата алармирали полицията, че той липсва от 21 март и не е в негов жанр да е с изключен нон стоп телефон.

В кръчмата над река Чая, която Венци и Севдалин държали дружно, имало конфигурирана от софиянеца камера. Севдалин и синът му си мислели, че е бутафорна, само че тя снимала и имала карта памет. Така, откакто на 21 март роднините на Венци съобщили в полицията за неналичието му, отишли до кръчмата и разкрили камерата, захвърлена измежду строителни боклуци до кръчмата. Мястото й на стената в заведението било измазано и боядисано. Вече в столицата те свалили записа, от който станало ясно, че на 21 март вечерта Севдалин и жертвата му Венцислав се сбили. Камерата записвала и със тон, тъй че се чувало по какъв начин софиянецът упреква Севдалин, че го краде от оборота на заведението.

Бизнесменът бил вложил 50 000 лв. в ремонта на кръчмата, а настрана кавгата била поради изчезнали 2 000 лв. от месечния оборот. Венци и Севдалин се сбили, в отбрана на татко си се намесил Марин Боюклиев. Двамата повалили софиянеца на земята с удари и когато към този момент не можел да се пази, го хванали за краката и го издърпали в прилежащо помещение. Там го доубили с три удара с секира в тила, след което създали всичко допустимо да заличат следите си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР