Софийският апелативен съд увеличи 20-годишната присъда на руснакГерман Костин е

...
Софийският апелативен съд увеличи 20-годишната присъда на руснакГерман Костин е
Коментари Харесай

Доживотен затвор без замяна за убиеца на детето в куфара

Софийският апелативен съд усили 20-годишната присъда на руснак
Герман Костин е повече от 9 години зад решетките и отхвърля виновността си

Зверството поради дълг от 400 000 евро

Доживотен затвор без право на подмяна за съветския жител Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита Плотников постанови състав на Софийския апелативен съд. Решението на втората инстанция да усили 20-годишната присъда на Костин бе оповестено в края на предходната седмица. Очаква се чужденецът да апелира пред Върховния касационен съд най-тежката допустима присъда по българския Наказателен кодекс.

Кошмарният случай отпреди 9 години и половина остана прочут под името “детето в куфара ”. На 20 март 2015 година двама учени орнитолози откриха в язовира край Долни Пасарел зелен куфар “Самсонайт ”, в който бе тялото на дребния Никита. Два дни по-рано полицията в Бургас стартира работа по друго следствие - край резерват “Перла ” до Приморско са открити кости и части от тялото на млада жена. Оказва се, че жертвата е 35-годишната Анна Плотникова от съветския град Перм, а Никита е нейният наследник, с който тя идва в България в предходната 2014 година.

Нашата полиция бързо стига до Герман Костин, чиято брачна половинка е българка. Въпреки, че постоянно идва у нас, руснакът живее в турската част на Кипър, където се показва за търговец с недвижими парцели. Така през 2012 година се среща със сънародниците си Анна и брачният партньор є Вадим Плотникови и ги убеждава да вложат към 400 000 евро в план за здания в курорт в Северен Кипър. Две години по-късно Анна взема Никита, желае бракоразвод от мъжа си и претендира да получи половината от парите. Костин посреща и настанява майката и детето в България, само че задачата му е да не върне и копейка на Плотникови. Според обвинителния акт това е претекстът му да извърши и двете убийства, само че присъдата му е единствено за гибелта на Никита, защото липсват доказателства по какъв начин е умъртвил Анна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР