Софийският апелативен съд (САС) остави под домашен арест Даниела Андонова,

...
Софийският апелативен съд (САС) остави под домашен арест Даниела Андонова,
Коментари Харесай

Апелативният съд върна в ареста печатаря на `реквизитните` долари и евро |

Софийският апелативен съд (САС) остави под домакински арест Даниела Андонова, само че върна в ареста другия обвинен за откритите подправени евро и долари, печатани във Висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков " - Илия Ненов. Той бе закопчан още в правосъдната зала.

Решението на съда е дефинитивно.

Двамата бяха, като им бе наложена мярка " подписка ", защото съгласно отбраната подправените банкноти са атрибут за сватби и кръщенета.

Днес обаче прокуратурата показа нови доказателства за провиненията им. Държавното обвиняване се базира на експертиза на Българска народна банка., че откритите долари и евро, печатани на територията на вуза, са подправени парични знаци, а не са " реквизитни пари ". 

Експертите са правили разбор на инцидентно определени банкноти от всички открити с номинал 100 щатски $. Дори да е по този начин съгласно прокуратурата това не прави банкнотите реквизитни.

Апелативните магистрати обръщат внимание и на друга експертиза, съгласно която идентични на откритите у печатаря пари, част от друго следствие, са били пуснати в обращение.

Защитата отвърна, че обвиняването прави прибързани опити да показа някакви доказателства по случая. Адвокатите се мотивираха и с обстоятелството, че банкнотите са на доста тънка хартия, а откритите са на по-дебела, нямат холограмни ленти и са лъскави. 

Съдът одобри, че двамата не са осъждани, само че има риск да извършат друго закононарушение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР