Софийският апелативен съд реши да пусне Васил Божков под домашен

...
Софийският апелативен съд реши да пусне Васил Божков под домашен
Коментари Харесай

Съдът пусна Васил Божков под домашен арест

Софийският апелативен съд реши да пусне Васил Божков под домакински арест с проследяваща електронна гривна.

Съдът се обоснова, че поради интензивните дейности на прокуратурата, вероятността той да извърши друго закононарушение е към този момент доста намаляла.

Не се знае дали Божков ще излезе на независимост, защото се чака да бъде пожелан непрекъснат арест по друго досъдебно произвеждане против него, което е за подбуждане към убийства, рекет и обезчестяване.

Магистратите разгледаха жалбата на арестувания и юристите му против решението на Софийския градски съд. То бе постановено на 26 август, ден откакто Божков се завърна в България с полет от Дубай и се отнася до така наречен “хазартно дело ”, по което предприемачът е обвинен за предоставяне на подкупи на чиновници от Комисията по хазарта. Иначе против него се водят още 2 каузи – “криминално ” за опити и поръчкови убийства, и “културно ” за противозаконни антики.

Съдия Христинка Колева от първата инстанция реши, че в случай че е на независимост, няма заплаха Божков да извърши друго закононарушение, само че може да се укрие и с този претекст го остави в ареста. Защитата му възрази остро, като изясни, че той се е прибрал в България по своя воля.

Преди влизането му в залата той бе посрещнат от симпатизанти с плакати, гласящи: „ Справедливост за Божков “ и „ Не можете да запушите устата на истината “.

„ Искам по-лека мярка, може би парична гаранция или подписка “, сподели Васил Божков малко по-рано пред съда.

На мярката беше и синът му Антон Божков, както и снаха му – Ива Софиянска. Двамата дойдоха в Съдебната палата хванати за ръка и останаха, с цел да схванат решението на съда след днешното съвещание.

Васил Божков бе арестуван на 25 август, когато дойде с полет от Дубай в София.

Срещу него има обвинявания за хазарт, рекет и обезчестяване.

trud.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР