Софийският апелативен съд реши бившият министър на туризма Елена Удря

...
Софийският апелативен съд реши бившият министър на туризма Елена Удря
Коментари Харесай

Елена Удря ще бъде екстрадирана в Румъния, реши съдът -

Софийският апелативен съд реши някогашният министър на туризма Елена Удря да бъде екстрадирана в Румъния, с цел да изтърпи наказването си за корупция.

В началото на съвещанието Удря изиска да направи питане пред Съда на Европейския съюз, който да се произнесе дали българският съд има доказателства, че в Румъния ще бъдат нарушени нейни човешки права. И на тази база да бъде отказана екстрадицията в родината й.

Разглеждането на сходен проблем лишава от няколко месеца до 2 година Затова Елена Удря разгласи, че би изчакала отговора в България, само че отвън ареста. САС обаче отхвърли.

Прокуратурата разгласи, че няма съображение да не се извърши екстрадицията, защото са налице всички предпоставки тя да бъде върната в родината си.

Защитата изиска да се анулира решението на Окръжния съд в Благоевград за нейното изгонване. Според юрист Христо Ботев, в случай че Удря бъде върната в Румъния, ще бъдат нарушени правата ѝ за обективен развой. И добави, че изискванията в румънския затвор са в несъгласие с човешките права.

48-годишната Елена Удря бе арестувана на 7 април на ГКПП-Кулата при опит да напусне България. Тя бе оповестена за интернационално търсене от румънските управляващи, с цел да бъде задържана и върната в страната за излежаване на 6-годишна присъда за рушвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР