Софийският апелативен съд разреши екстрадирането на бившия румънски министър Елена

...
Софийският апелативен съд разреши екстрадирането на бившия румънски министър Елена
Коментари Харесай

Съдът разреши екстрадирането на Елена Удря

Софийският апелативен съд позволи изгонването на някогашния румънски министър Елена Удря в Румъния. Искането бе отправено от румънската страна по отношение на издадена Европейска заповед за арест във връзка произнесена ефикасна присъда от 6 години затвор за Удря по обвиняване в корупция.

Удря бе арестувана на граничен пункт “Кулата” на 8 април, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според решението на апелативния съд, което е дефинитивно, има задоволително обстоятелства, които сочат, че в Румъния са регистрирани нарушавания по делото, водено против Удря, и румънските управляващи са подхванали редица стъпки за тяхното премахване, в това число и право на обновяване на процеса, какъвто сега се преглежда в съда там.



"Българският съд не може да сложи под подозрение неприкосновеността на румънските си сътрудници, разглеждали делото против Удря ", записаха в претекстовете си магистратите през днешния ден.

"Не беше елементарно за нас да вземем това решение и не тъй като някой се е опитал да повлияе решението на съда, а тъй като направихме нужното да изясним всичко допустимо по този случай ", съобщи след решението докладчикът по делото арбитър Светла Букова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР