Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция свекъра на жестоко

...
Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция свекъра на жестоко
Коментари Харесай

С доживотен затвор, но на свобода: Свекърът на натъпканата в куфар Евгения с 5 хил. лв. гаранция

Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция свекъра на грубо убитата Евгения – Пламен Владимиров двайсетина дни откакто той беше наказан от Софийски градски съд на пожизнен затвор като съизвършител на сина си – Орлин, в жестокото ликвидиране.

Вчера съдиите от Софийския апелативен съд Китипова, Любомиров и Веселин Пенгезов са отменили определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, обвиняем за съучастничество в убийството на снаха си Евгения, оповестява Българска национална телевизия.

Според магистратите мярката за неотклонение на Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лева, каквато бе преди задържането му под стража.
Съдът показва, че лицето е имало изрядно процесуално държание,
не е препятствало по никакъв метод провеждането на делото и е спазвало всички условия към него.

Взето е поради и тежкото здравословно положение на подсъдимия, както и обстоятелството, че той има непрекъснат адрес и чисто правосъдно минало.

Съдиите са на мнение, че откакто в началото е освободен от ареста през март тази година, той е имал положително държание и не е имало индикации за нарушение на мярката за неотклонение и той да се укрие.

„ Във всички досегашни производства във връзка мярката за неотклонение във връзка с него е било одобрявано безпротиворечиво, че заради съществуването на непрекъснат адрес, уседналост, фамилна ангажираност и чисто правосъдно минало, липсва каквато и да било заплаха да се укрие “, написа в претекстовете на съда.

Допълнителен мотив в тази тенденция е влошеното му здравословно положение още от 2015 година, сочат магистратите.

Определението на Софийският апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.

Мотивите на първоинстанционния Софийски градски съд за присъдата „ пожизнен затвор “ за татко и наследник Владимирови към момента не са оповестени.

След края на делото на 20 октомври, обаче, съдията докладчик изясни тежката присъда с обстоятелството, че Пламен Владимиров е имал задоволителен житейски опит и положителни връзки със сина си, с цел да постави нужните старания, с които да предотврати убийството, вместо да оказва помощ на причинителя, както да укрие натрупа, по този начин и да заличи доказателствата за закононарушението.

Тежката присъда на Софийския градски съд за убийството на Евгения се апелира от подсъдимите пред Софийския апелативен съд.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР