Софийският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение задържане

...
Софийският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Внучката, отнела живота на актрисата Виолета Донева, пред съда: Не ми пука

Софийският апелативен съд отхвърли да промени мярката за неотклонение " задържане под стража " на 18-годишната Ивет Стайкова, упрекната за убийството на баба си - актрисата Виолета Донева.
Още по темата
81-годишната актриса бе открита мъртва в дома си в столичния квартал " Изток " в края на октомври м.г. Сигналът до тел. 112 бе подаден от нейни съседи, които забелязали, че от няколко дни не е излизала от у дома. За да влязат в жилището, служителите на реда са разрушили вратата. По тялото на Донева е имало следи от принуждение.

Ивет Стайкова беше привлечена като обвинена за това, че съзнателно е умъртвила Виолета Донева, като я наранявала неведнъж с нож по главата, шията и гръдния панер. Това е довело до остра кръвозагуба, вследствие на което настъпила гибелта ѝ.

Защитникът на 18-годишното момиче изиска по-лека мярка за неотклонение от " задържане под стража ", тъй като Ивет е неосъждана, няма следи по оръжието от нея и няма директни доказателства за закононарушение. По време на предходно съвещание защитата обяви и че дванадесетокласничката злоупотребява с опиати от 14-годишна като има и няколко престоя в клиники. Направила е и хипотетичен опит за самоубийство, като се е хвърлила на линиите на метространция " Европейски съюз ".

Пред правосъдния състав обаче момичето индиферентно съобщи " Не ми пука ", когато апелативните магистрати и дадоха право на последна дума.

Обвиняемата остава зад решетките, защото съгласно САС има заплаха да извърши друго закононарушение, в случай че е на независимост, или да се укрие. Има доказателства, че Ивет Стайкова обитава на разнообразни адреси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР