Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста двамата мъже, обвинени

...
Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста двамата мъже, обвинени
Коментари Харесай

Оставиха окончателно в ареста обвинените за отвличането и убийството в София

Софийският апелативен съд остави дефинитивно в ареста двамата мъже, упрекнати за отвличането и убийството на 49-годишен мъж в региона на София, осведоми Българска телеграфна агенция. Петър Александров и Александър Кинов бяха задържани при взаимна акция на полицията и прокуратурата.

Магистратите считат, че са налице задоволително данни от досегашното следствие на случая, от които може да се направи извод, че двамата са съучастници в осъществяването на убийството. Опитът да бъдат заблудени управляващите, че убитият е напуснал страната е измежду данните, които обосновават извода за заплаха обвинените да извършат закононарушение.

Тежестта на осъщественото и плануваното от закона наказване за него са високи, налична е и заплахата от укриване, решиха магистратите.

Предполага се, че претекстът за закононарушението е финансов. Според проверяващите двамата са създали несполучлив опит да прикрият убийството. Има данни, че те са отвлекли жертвата и са я измъчвали. Убийството е станало с две огнестрелни рани в региона на торса и единия крайник. Прокуратурата упорства мъжете да останат арестувани под стража.

Обвинението твърди, че двамата мъже са отвлекли Кирил Русев и са го умъртвили.

Прокуратурата твърди, че с автомобила на Александров двамата мъже са минали сръбската граница, като водач е бил обвиненият. Според граничните управляващи пасажер е бил лице, показало се с документ за идентичност на жертвата Кирил Русев. След малко повече от час колата се върнала през същия граничен пункт, като този път пасажер към този момент е бил Александър Кинов.

Свидетел споделя, че Кинов го е помолил да му направи услуга и да транспорти мъртвец в погребална организация. Двамата се срещнали и Кинов преместил натрупа в автомобила на очевидеца, като споделил, че той се споделя Димитър Пешев, след това е открито, че това е жертвата Кирил Русев.

Има доста записи от видеокамери, само че няма нито една експертиза, която да удостоверява, че това е той, сподели в правосъдната зала отбраната на Александров, по тази причина и нищо не постанова задържането му под стража.

В кориците на делото има данни за дължими суми, както към упрекнатите, по този начин и към убития. Освен това прокуратурата не е събирала характеристични данни на убития, уточни юристът на Кинов.

Според него в обвиняването не е посочено място и час на убийството. Твърди се, че гибелта е настъпила с един изстрел, а има двама упрекнати. Престоят в ареста не е присъда и не може да бъде средство за застраховане при търсене на доказателства, разяснява юристът.

Никога не съм се крил. Имам регистрация за владеене на оръжие, имам бизнес и заем. Нямам причина и претекстове да се укривам, уточни Александров пред съда.

Кинов сподели, че не се е крил, а самичък е отишъл в полицията.

Решението на съда е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР