Софийският апелативен съд намали с 5 години присъдата на украинеца

...
Софийският апелативен съд намали с 5 години присъдата на украинеца
Коментари Харесай

10 г. затвор за Роман Логвиненко за атентата срещу Алексей Петров

Софийският апелативен съд понижи с 5 години присъдата на украинеца Роман Логвиненко, който бе упрекнат за атентата с гранатомети против някогашния консултант в ДАНС Алексей Петров.

Така наказването на чужденеца към този момент е не 15, а 10 година отнемане от независимост. Решението е на 3-членен състав с ръководител Пламен Дацов и членове Светла Букова и Величка Цанова, оповестиха от Софийския апелативен съд. То не е дефинитивно и може да се оспори пред Върховен касационен съд.

Логвиненко е приет за отговорен като помощник в опита за ликвидиране с гранатомети на Петров, който бе осъществен на 29 октомври 2015 година в столичния кв. " Кръстова гора ".

Още на 17 май 2019 година той бе оневинен от първата инстанция - Софийския градски съд, по обвиняването, че е подстрекател и уредник на покушението против някогашната барета.

Според прокуратурата Логвиненко е купил колите, с които е проведен атентата и е обезпечил оръжието. Давал е и препоръки на съучастниците си. Съдът обаче не е намерил задоволително доказателства за това.

Преките причинители на атентата - двама украинци, не са открити. Не е открит и различен техен помощник, който е следил жилището на Петров и го е следил.

Според САС присъединяване на Логвиненко в покушението е доста по-малко от това на останалите украинци. В претекстовете за смяна на присъдата написа: " Въпреки тежестта на осъщественото посягане, приносът на Логвиненко е относително по-малък от този на останалите съучастници... Определеният 15-годишен интервал на уединяване на подсъдимия от обществото се явява повишен и неправдив ".

Очаквайте детайлности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР