Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов – син домашен

...
Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов – син домашен
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест Иван Иванов - син, обвиняем за поискан и получен подкуп

Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов – наследник домакински арест. Той е обвинен за пожелан и получен рушвет. Според правосъдния състав има редица пороци при повдигането на обвиняването, което на този стадий не подхожда на доказателствата по делото. 

По делото обвинен е и татко му Иван Иванов, който е олимпийски първенец по повдигане на тежести от Барселона през 1992 година, четирикратен международен и петкратен европейски първенец, сега е старши треньор на националния тим по повдигане на тежести. Двамата бяха арестувани в края на предходната седмица. Сумата от малко над 62 000 лева е дадена от ръководителя на федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид на Иванов-син, който беше арестуван с белязаните пари. Софийският градски съд наложи парична гаранция от 5000 лв. на Иванов-баща, като той не апелира наложената му мярка за неотклонение, до момента в който за Иванов-син постанови непрекъснат арест.

Иван Иванов - наследник изиска от съда през днешния ден да му бъде наложена по-лека мярка. Според бранителя му Костадин Костадинов не са налице предпоставките той да бъде арестуван в ареста. Той означи, че има разминаване сред показанията на двамата главните очевидци. Както и че няма данни клиентът му да е направил опит да се укрие или да попречва следствието, също и няма доказателства, че е лице с висока степен на социална заплаха.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР