Софийският апелативен съд е потвърдил присъдата наградските магистрати за Кристиан

...
Софийският апелативен съд е потвърдил присъдата наградските магистрати за Кристиан
Коментари Харесай

Съдът потвърди 9-годишна присъда за Кристиан Николов

Софийският апелативен съд е удостоверил присъдата наградските магистрати за Кристиан Николов, заяви NOVA.

На втора инстанция съдът дефинира 9 години затвор за Николов и " отнемане от право да ръководи МПС " за период от 10 години.

Обвинението на Николов е за причиняване на гибел по несъобразителност.

Инцидентът се случи точно на Великден през 2020 година Тази година, на първа инстанция, Софийският градски съд осъди Николов на 9 години затвор. Тогава по делото стана известно, че младежът е карал с двойно превишена скорост над ограничаването, както и че в кръвта му има съществуване на опиати. Николов отхвърли да е взимал умишлено неразрешени вещества.

Прокуратурата го упреква, че е предизвикал злополуката в изискванията на възможен предумисъл, защото е карал след приложимост на опиати и с доста над позволената скорост. Обвинението пледира за 15 години затвор. Сега както прокуратурата, по този начин и Николов, имат право да нападат решението на апелативния съд пред Върховния касационен съд, чиято дума ще е последна.

Николов сега е под домакински арест. Ако бъде дефинитивно наказан, времето, в което беше в ареста и под домакински арест, ще се приспаднат от присъдата му.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР