Софийският апелативен съд е потвърдил изцяло присъдата на Софийския градски

...
Софийският апелативен съд е потвърдил изцяло присъдата на Софийския градски
Коментари Харесай

Милост за убиеца на Милен Цветков няма! Съдът се произнесе

Софийският апелативен съд е удостоверил напълно присъдата на Софийския градски съд за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков.

Така към този момент на две инстанции Кристиан Николов е приет за отговорен за причиняване на гибел по несъобразителност с жестоката злополука от 19 април 2020 година и осъден с 9 години затвор и 10 години без брошура.

Прокуратурата обаче го упреква, че е предизвикал злополуката в изискванията на възможен предумисъл, защото е карал след приложимост на опиати и с доста над позволената скорост, написа " Сега ". Обвинението пледира за 15 години затвор. Сега както прокуратурата, по този начин и Николов, имат право да нападат решението на апелативния съд пред Върховния касационен съд, чиято дума ще е последна.

Първите две инстанции одобряват за потвърдено, че Николов е използвал наркотични субстанции, преди да седне зад кормилото, както и че е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата.

Решението на Софийския апелативен съд няма да бъде качено на уеб страницата му, до момента в който по делото няма дефинитивна присъда. 

През 2017 година, сякаш с цел да бъде лимитирано бягството на наказани нарушители, бяха направени законови промени, които ревизираха условието правосъдните актове да се разгласяват неотложно в интернет. Това надали е помогнало против укриването на наказани, защото те като страни по делата, както и юристите им, имат право на достъп до актовете на съда и преди качването им онлайн.

Със сигурност обаче не е в интерес на публичността. Съдилищата нямат право да разгласяват решенията си, с които присъдите са влезнали в действие, до момента в който не получат съобщение от прокурора, че са подхванати дейности по привеждането им в осъществяване.

Николов сега е под домакински арест. Ако бъде дефинитивно наказан, времето, в което беше в ареста и под домакински арест, ще се приспаднат от присъдата му.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР