Софийският апелативен съд е отменил решението да бъде прекратено делото

...
Софийският апелативен съд е отменил решението да бъде прекратено делото
Коментари Харесай

Артекс все пак ще може да съди за вреди протестиращ срещу Златен век

Софийският апелативен съд е отменил решението да бъде прекъснато делото на строителната компания " Ареткс " против един от основателите на митингите против плана " Златен век " в столичния кв. " Лозенец ". Делото на компанията против Мариан Башур от инициативния комитет " Лозенец " може да продължи в Софийския градски съд, съобщи lex.bg. То е за обезщетение от 100 000 лв. за нанесени неимуществени вреди.

В Софийския градски съд тече е дело против различен член на инициативния комитет - Никола Вапцаров, против който също има иск за обезщетение за 100 000 лв. поради накърняване на репутацията.

Представителите на инициативния комитет настояват, че разрешението за градеж на високата постройка до хотел " Маринела " е изтекло, компанията би трябвало да изиска издаването на нов документ по в този момент настоящите устройствени проекти, които разрешават градеж на доста по-ниско здание.

Съдия Георги Иванов от Софийски градски съд приключи делото против Башур преди няколко седмици с претекста, че компании не могат да претендират за неимуществени вреди. Според него компаниите могат да претендират единствено за имуществени вреди.

В случая апелативните съдии Алексей Иванов-председател на състава, Елизабет Петрова-докладчик и Катерина Рачева пишат, че определението на градския съд е погрешно, а за компанията няма процесуална спънка да предяви иск за неимуществени вреди против Башур.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР