Софийският апелативен съд даде ход на делото за касиране на

...
Софийският апелативен съд даде ход на делото за касиране на
Коментари Харесай

Съдът даде ход на делото за касиране на изборите в София

Софийският апелативен съд даде ход на делото за анулиране на изборите в столицата. От инициативният комитет на Мая Манолова подадоха сигнали за нарушавания, които се оспорват от Общинската изборна комисия.

Един от главните причини на Мая Манолова и нейния предприемчив комитет е, че има огромен брой протоколи с нередности. Тези изказвания се оспорват от Общинската изборна комисия. Затова съдът реши да бъде основана съдебно-техническа експертиза, която да изследва и да се произнесе по тези изказвания.
Мая Манолова: Засега не беше почетено нашето искане за наново броене на бюлетините в посочени секции. Но защото с спомагателна молба сме показали многочислени нарушавания в над 100 секции, съдът дефинира, че ще се произнесе в последващо правосъдно съвещание. Т.е. опцията да потвърдим, че недействителните бюлетини са неточно създадени остава.Полина Витанова, ръководител на ОИК-София: Не ни тормози по никакъв метод, защото това, което сме въвели, са действителните резултати на получените гласове от всички протоколи на СИК. Те са отразени надлежно в базата на Информационно обслужване. След това тези протоколи са признати от нас. Сканирани са на уеб страницата на ОИК, надлежно на ЦИК. те са налични обществено още от 4 ноември.
Следващото съвещание на съда по това дело ще бъде на 4 декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР