Софийските училища логично са дали най-много политици, като и в

...
Софийските училища логично са дали най-много политици, като и в
Коментари Харесай

Люпилни на власт: Какво свързва Ицо Хазарта, Корнелия Нинова...

Софийските учебни заведения разумно са дали най-вече политици, като и сега ученици на елитните столични гимназии ръководят страната.

Започваме с Националната гимназия по антични езици и култури. НГДЕК се гордее с най-обсъждания народен представител сега, а евентуално и най-коментирана персона у нас - Ицо Хазарта.

Престижното учебно заведение е приключила и Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия и вицепремиер. В комунизма това учебно заведение събираше най-хубавите от цялата страна, като приемът беше извънредно сложен.

Възпитаник на НГДЕК е и Тошко Йорданов, водачът на парламентарната група на Има Такъв Народ. Тук е приключил и несполучливият кандидат-президент и ректор на Софийския университет Анастас Герджиков. Спираме с Арман Бабикян, тъй като гимназията има десетки публицисти, артисти и някогашни депутати. Като Теодора Духовникова, която неотдавна разкри, че там е научила най-сладките пороци на света.

Силно лоби сега има и Френската гимназия в София

Възпитаник на фамозното учебно заведение е вицепрезидентът Илияна Йотова. Новата власт е показана от вицепремиера Калина Константинова. Евродепутатът Радан Кънев също е учил в постройката, намираща се на пъпа на София.

Куриозното е, че най-хубавите музиканти в Народното събрание (освен Хазарта) са рожба на Френската. Росен Желязков (ГЕРБ) и Стоян Михалев (ДБ) стартират първите си групи точно от помещение на последния етаж.

Горди ученици на Френската са още някогашният министър председател Марин Райков, други фамозни дипломати и министри като Надежда Михайлова, Ивайло Калфин, Стефан Тафров. Ексминистрите Даниел Вълчев и Васил Грудев са изучавали езика на Балзак тук. Както и горкият Нено Димов, министър на екологията, задържан поради аферата с боклуците от Европа.

Ако изброим всички дипломати и политолози от Френската, ще би трябвало да издадем специфичен брой.

35-о учебно заведение „ Добри Войников “ също вади тежка артилерия

макар че евентуално школото не е толкоз известно на хората отвън София. За старт започваме с починалите Людмила Живкова и Андрей Луканов. Това приказва задоволително.

Сегашният хайлайф е показан от водача на европейските социалисти и експремиер Сергей Станишев и столичния кмет Йорданка Фандъкова. Училището, намиращо се в „ Лозенец “, тъкмо против ВИАС, приключва починалият Владо Каролев (лека му пръст!). Е, и Юли Вергов! Добре че не е станал политик, та да ни радва от сцената.

Премиер и основен прокурор дава и Английската гимназия

в София. Възпитаници са надлежно Филип Димитров и Борис Велчев. Горд ученик е новият вицепремиер Гроздан Караджов, който ще би трябвало да приключи автомагистралите ни.

Сочените за един от основни фигури на прехода - Огнян Дойнов (отдавна покойник) също учи там. Възпитаници на учебното заведение, където гласоподава министър председателят Кирил Петков, са още Филип и Ирина Бокови, Георги Пирински, Атанас Папаризов, някогашните министри Николай Младенов, Тодор Танев, Трайчо Трайков, в този момент кмет на регион „ Средец “ - най-баровския в София. Георги Ганев, народен представител от „ Демократична България “, също е учил езика на Шекспир там. И за цвят - Валентин Златев, дългогодишният човек на „ Лукойл “ в България, сигурно има пръст в политиката.

Новият началник на Народното събрание е от Немската гимназия

в София (Първа). Младият Николай Минчев приключва учебното заведение, което през последните години тотално бие по рейтинг старите езикови динозаври - Английската и Френската.

Възпитаници на учебното заведение на улица „ Позитано “ (но нищо общо с БСП) са някогашните министри Петър Стоянович, Петя Първанова - първа дама, началник на Министерство на вътрешните работи, Ради Найденов и постоянно разпитващите ги топжурналисти Бойко Василев и Мартин Карбовски.

СМГ бие по златни медали на олимпиади

всички учебни заведения, само че има относително по-малък брой известни политици. Логично е. Все отново здравният министър проф. Асена Сербезова е ученик на математическата, до момента в който просветителният Денков е от Националната природо-математическа. Представител на СМГ са евродепутатът Ангел Джамбазки и Васко Гюров - фамозният музикант и деятел на „ Зелените “.

Вярно, други ученици, които нямат нищо общо с математиката и политиката, будят повече неспокойствие: Райна Кабаиванска. Или възбуденост - Никол Станкулова. Или и двете - Мария Илиева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР