Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите

...
Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите
Коментари Харесай

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Cargotec България

" Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите " е поредност на Money.bg. В нея ще бъдат показани едни от най-цветните, забавни и новаторски работни пространства на водещи компании в столицата.

За доста от страните в Европа постигането на скандинавската фантазия като философия и метод на живот към момента наподобява надалеч. Северноевропейските страни притеглят от една страна с непоколебимостта си по пътя към тъждество и с положителната си обществена политика, а в това време с уважаването на характерността.

И макар че " хюга " методът на живот се асоциира по-скоро с Дания, той е характерен и за останалата част от Скандинавието. И той е това, което носи уют, благополучие и наслада от дребните неща в живота.
 Снимка 428739
Източник:

Точно такова място, където можеш да усетиш " хюгата " с цялостна мощ, е и новият офис на финландската компания Cargotec в София. Там скандинавският усет участва във всяко кътче - от растенията, които можеш да откриеш на всички места, през типично дървените мебели до зелената политика на компанията.
 Снимка 428738
Източник:

" Нещото, което отличава офиса на Cargotec в България, е типично скандинавската просвета, която сме пробвали да заложим във всеки един подробност, в това число и в офис пространството ", споделя Ваня Пашова, която е риск управител трети страни в българското дъщерно сдружение.

Финландската Cargotec е водещ снабдител на новаторски решения и услуги за товаро-подемна активност и интелигентно ръководство на товарния поток. Бизнес направленията на Cargotec - Kalmar, Hiab и MacGregor, оферират артикули и услуги, които усъвършенстват световните товарни потоци и основават устойчива добавена стойност за клиентите си.

В София се намира новият ѝ световен Център за Бизнес Услуги. Той дава бизнес услуги в областта на снабдяването и доставките, финансите, ръководството на човешки запаси и ръководството на информация.

" Тук имаме освен политика на отворените порти, само че и също по този начин политика на отвореното пространство - нямаме самостоятелни офиси, в които всеки е обособен, а работим всички дружно в едно отворено пространство. Това разрешава по-лесна връзка посред ни, като във всеки миг всеки един от нас е разполагаем за диалог ", добавя тя.

Cargotec откри своя световен център за споделени услуги в България през 2017 година. Централата се намира в София, само че вътрешни бизнес услуги се правят и в Перисбърг, Охайо, Съединени американски щати, а също по този начин следва разкриване на районен център и в Азия, който да обслужва клиенти и сътрудници из целия свят.

В началото за Cargotec България работят 50 души в офис постройката към " Сердика Център ". Близо две години по-късно компанията към този момент има над 350 чиновници у нас и заема пет етажа с повърхност от 4000 квадратни метра в " Милениум Център " на бул. " Витоша ". Плановете на сдружение са до края на тази година екипът ѝ да се разрастне още.

За сдружението у нас работят експерти с разнородни профили. Тяхната роля е да улесняват работния развой на бизнес направленията на групата, като провеждат и реорганизират вътрешните им процеси и ги придвижват на по-високо ниво.
 Даниел Бошнаков е фасилити управител в Cargotec България
Източник:

Даниел Бошнаков е фасилити управител в Cargotec България

Като световна компания Cargotec има наличие на съвсем всеки един континент и оперира на 45 пазара, а за нея работят към 12 000 чиновници в международен мащаб. Основната сфера, в която развива активност, е предложение на новаторски решения и услуги за товаро-подемна активност.
 Снимка 428740
Източник:

" В местоположението тук предоставяме бизнес услуги на всяко едно наше бизнес направление в областта на финансите, снабдяването и доставките, човешките запаси и ръководството на информация, като несъмнено имаме и спомагателни подпомагащи функционалности като прекачване на процеси, ръководство на смяната, риск мениджмънт и така нататък ", изяснява Пашова.
 Снимка 428680
Източник:

Към момента от българския офис се обслужват 11 пазара, в това число скандинавските страни и Съединени американски щати. С разширението на екипа следва към обслужваните пазари да бъдат добавени и нови.

Що се отнася до интериора на офиса и това, което способства за неговия уют и чувство за " вкъщи ", фасилити мениджърът в Cargotec България Даниел Бошнаков показва няколко негови характерности.
 Снимка 428679
Източник:

" Офисът е изработен напълно по скандинавски планове. Глобално Cargotec има партньорства с компании, които употребяваме за офисите ни по света ", споделя той. Според него нещо, с което офис пространството в София се отличава, са работните места.

" Те са извънредно комфортни и функционални. Заложили сме над 7,5 квадратни метра свободно пространство на всеки един чиновник, което е два пъти над междинното за офисите у нас. Бюрата са така наречен movable desk - разрешават да работиш седнал, прав или както ти е комфортно. Насърчаваме хората да стават от бюрото си на всеки час и да си вършат отмора - в зоната за релакс с мека мебел или в залата за игри ", показва Бошнаков.
 Снимка 428786
Източник:

Политиката на Cargotec включва това всеки чиновник да може да употребява всяко едно работно място в офиса, стига то да е свободно за дадения ден. " Тъй като имаме доста хора, които пътуват, концепцията е сътрудниците да могат да се сработват, без значение къде ще седнат. Всички бюра са оборудвани по един и същи метод, тъй че просто си избираш място и започваш да работиш ", прибавя той.
 Снимка 428688
Източник:

Освен бюрата, хората в софийския офис на компанията могат да употребяват и меката мебел в обособените с такава зони. За тези, които имат потребност от отмора, има особено оборудвана зала с разнообразни игри - от PlayStation, през джаги, шах и разнообразни настолни игри.
 Снимка 428689
Източник:

Нещо типично за Cargotec, което може да се види и в офиса в България, е мощно застъпеният зелен метод на живот. Служителите на компанията не употребяват никаква пласмаса, като всички чинии и чаши са за многократна приложимост, а отпадъците се събират разделно. В целия офис има над 200 саксии с растения, а в кухните има живи зелени стени от мъх.
 Снимка 428690
Източник:

" Имаме и комитети в обособените екипи, които провеждат разнообразни спортни събития всеки месец. Досега сме взели участие в скално катерене, рафтинг, планински преходи, маратони и други. Организираме си и покер вечери, като събраните от тях средства се употребяват за благотворителни дела ", приключва Бошнаков.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР