Софийски районен съд е отменил паричната гаранция в размер на

...
Софийски районен съд е отменил паричната гаранция в размер на
Коментари Харесай

Софийският районен съд де факто оневини Асена Стоименова

Софийски областен съд е отменил паричната гаранция в размер на 20 000 лв. на проф. Асена Стоименова. Решението е дефинитивно и не може да бъде протестирано от прокуратурата, оповестява BTV.
С решението си магистратите де факто одобряват за незначително обвиняването на прокуратурата против професора.
Председателят на Българския фармацевтичен съюз бе упрекната от прокуратурата за всяване на суматоха. Стоименова беше с мярка за неотклонение парична гаранция от 20 000 лв. и обвиняване по член 326 на Наказателен кодекс, заплашваха я до 2 години затвор. Причината - нейни изявленията, в които съгласно обвиняването са налице " неоснователни изказвания за предстояща липса на лекарства " в условия на изключително състояние.
" Да се приравни даването на справедлива информация по отношение на вероятни обстановки в лекарствоснабдяването, които са предотвратими и решими, поднесена по несъмнено уравновесен метод, учредено на разбори, рекомендации от Световната здравна организация, Европейска комисия, Европейска организация по медикаментите и други източници към погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника, значи жестоко тъпчене на правилата залегнали в Закона за нормативните актове ", кометира проф. Стоименова при приемане на обвиняването.
Проф. Стоименова: Виждам, че живеем в страна, в която професор може да бъде упрекнат за експертно мнение
Случаят провокира огромен отзив, а проф. Стоименова показа, че е изумена от обвиняванията. по думите й процесът е под прожектор и доста сътрудници от интернационалните организации са се свързали с нея. Българският фармацевтичен съюз е сезирал за проблема Екологичен потенциал и Агенцията на Европейски Съюз за главните права.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР