Софийски полицаи спипват младеж, докато влачи трупЧетири дни преди престъплението

...
Софийски полицаи спипват младеж, докато влачи трупЧетири дни преди престъплението
Коментари Харесай

Наркоман уби с бухалка майка си и сестра си

Софийски служители на реда спипват юноша, до момента в който влачи мъртвец
Четири дни преди закононарушението карал единствено на амфетамини

Излезе 5 година предварително от пандиза

Голямата част от битовите убийства се правят от близки родственици, настояват криминалисти. За пари, от ревнивост, поради алкохол и опиати са най-честите претекстове за сходни зверства. Всички тези закононарушения се разкриват по горещи следи, от време на време и случайността оказва помощ на криминалистите да стигнат до убийците безусловно за минути. По-късно в правосъдната зала нарушителите съжаляват за стореното и осъзнават какво са създали.

На 20 юни 2009 година служители на реда от Седмо РПУ в София обхождат региона на жк „ Младост “. Погледът им пада върху двама младежи, които товарят нещо в „ Сеат “ сред блок 370 и гаражите пред него. Това са Павел Тасков и приятелят му Станимир. 

„ Минавахме си по нормалния маршрут. Докато обикаляхме, забелязахме момчетата. Опитваха се да качат някакъв чувал. Колата беше двувратка и им беше мъчно да го натикат. Изглеждаха необичайно, нещо не беше в ред. Попитахме ги какво има в чувала “, си спомня по-късно единият от униформените. Павел се изчервил и отвърнал: „ Правихме ремонт, това са боклуци “.

Полицаите обаче гледали с съмнение, все задавали въпроси, Павел не издържал и проговорил. „ Вътре е трупът на майка ми “, признал той. От вързопа се подавал черен найлон, а в него криминалисти намират мъртвец на жена, с полуразмазана от удари глава. По-късно следствието ще откри, че дамата е убита с бухалка.

„ Имах си проблеми... “, приказва несвързано младежът, когато криминалистите го питат за какво е протегнал ръка на 50-годишната си майка Жаниела. При разпити в полицията още в ранния следобяд Павел признава, че към 18 ч в на 19 юни е затрил майка си, а към 3 ч през на 20 юни и 25-годишната си сестра Ралица.

Трагедията се разиграла в блок 371. Към 18,30 ч майката Жениела се прибрала. Тасков изчакал да затвори вратата и с един удар я повалил. Хвърлил върху нея одеяло и траял да я постанова с бухалката. Таскова била още жива, когато синът й я завлякъл в банята и нанесъл финален удар. След като килърът се уверил, че майка му не диша, напъхал тялото й в найлонов чувал. После, с цел да не се вмирише, изсипал върху него течен перилен препарат. Сетне изчистил следите от кръв в коридора, завлякъл натрупа в кухнята и излязъл.

Павел бил решен да убие и сестра си. Знаел, че ще върви на ваучър тая вечер. Звъннал й и я помолил, преди да се прибере, да му се обади. Към 2,30 ч през нощта Ралица изпълнила заръката. Брат й по към този момент обиграната скица я причакал с бухалката. Ударил я по главата, щом прекрачила прага. Хвърлил върху нея чаршаф и траял безжалостно да я постанова. Удрял я и откакто я отнесъл в банята. А когато издъхнала, напъхал натрупа й в чувал, залял го с препарат и го оставил до тялото на майка си в кухнята.

После събрал техни движимости, нарязал персоналните им документи на части, поставил ги в плик с хранителни артикули и ги хвърлил. На сутринта траял настойчиво да заличава следите на злодеянието. Към 15 ч решил да се отърве от труповете. Увил чувала с тялото на майка си в мокет, поставил вътре керамични плочки и го завлякъл до колата си „ Сеат “. Докато дърпал натрупа, край него минал приятелят му Станимир Цеков. На него обяснил, че изхвърля плочки от ремонт, а Цеков побързал да помогне.

При огледа в жилището ченгетата разкрили кървави петна от жертвите, чаршафи, одеяла и кърпи, напоени с кръв, две бутилки „ Первол “ и „ Персил “ и три карирани листа с ръкописен текст: „ Големи чували, почистване на всички места, прахуляк за пране, персонални движимости, по какъв начин да ги замъкна. “

При разпитите съседите описват на проверяващите, че Павел е наркоман и постоянно се друса, само че не бил нападателен. Младежът е бил регистриран и за нанесена лека телесна щета. „ Ходеше все със слушалки в ушите, добродушно дете...И в този момент такова нещо “, недоумяват комшии. Основната версия е, че повода за убийството са парите от продаден неотдавна фамилен апартамент. Преди убийството от вкъщи на фамилията се чували мощни викове и кавги, които траяли дълго, описват комшии. Никой обаче не допуска, че ще се стигне до двойно ликвидиране. Пред криминалистите Павел признал, че от 4 дни не е спал и ял, бил единствено на амфетамини.

Делото против Тасков се прегледа по съкратената процедура и продължи едвам един ден. Той се призна за отговорен и получи присъда по ниска от минимума, очакван в закона за такова тежко закононарушение. Наказанието бе 10 година затвор за двете убийства, само че присъдата бе увеличена с 5 година, откакто съдът одобри, че ги е направил преднамерено, по изключително непосилен метод и с особена свирепост.

По-рано прокуратурата изиска от съда да наказване за Тасков в размер на 30 година отнемане от независимост.

В последната си дума пред съда Тасков изиска късмет да се поправи и помоли за време още веднъж да се интегрира в обществото. Доброто му държание прави усещане и зад решетките и през 2018 година на Коледа Павел е освободен предварително.

Майка му обръщала повече внимание на сестра му
Бил първенец и печелел шампионати по шах
Павел приключил гимназията с отличен триумф, бил доста добър математик и решавал против непретенциозно заплащане домашните на съучениците си. Пишел стихове, играел чудесно шах, ходел по шампионати в София и в провинцията и успявал да се подреди на първите места. Павел бил признат елементарно в УНСС, само че се наложило да прекъсне. Младежът работел като компютърен админ, още в учебно заведение пишел и компютърни стратегии. Известно време изкарвал пари и като барман в заведение до езерото „ Ариана “ в Борисовата градина, където евентуално за първи път е протегнал ръка към опиатите. Той изясни пред съда по какъв начин разводът на родителите му оказал огромно въздействие върху него и че от 6-годишна възраст бил оставен самичък. Единствените му близки хора, с който се опитвал да беседва, били точно неговите жертви. Чувствал се обаче отритнат, тъй като майка му обръщала повече внимание на сестра му, което оказало въздействие върху душeвността му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР