Софийски градски съд спря вписването на новия Съвет на директорите

...
Софийски градски съд спря вписването на новия Съвет на директорите
Коментари Харесай

Съдът спря вписването на новия съвет на Кинтекс

Софийски градски съд спря вписването на новия Съвет на шефовете на " Кинтекс " ЕАД , оповестиха от сдружението.

Припомняме, че министърът на стопанската система и промишлеността промяната в стратегическото сдружение като се базира на одит на ръководеното от нея министерство и констатациите в него .
 Корнелия Нинова сменя управлението на
Корнелия Нинова сменя управлението на " Кинтекс "

Имало спор на ползи и нарушавания

" Още в първия ден след общественото оповестяване на това решение бе изразено подозрение, че одит на " Кинтекс " ЕАД въобще е осъществяван ", пишат от сдружението.

От там настояват, че никакви документи не са изисквани от предприятието, не са и идвали проверяващи на място. Още по-странното е, че одитът на министерството в действителност няма пълномощия да ревизира комерсиалното сдружение. Такива пълномощия има принципалът - Държавната консолидационна компания (ДКК).
 Уволненият началник на Кинтекс: Привличаме запас и ползи
Уволненият началник на Кинтекс: Привличаме запас и ползи

Александър Михайлов приканва отчетите да му се разгласяват

От компанията подчертават, че след обществените претенции одитът да бъде оповестен, с цел да може всеки да се запознае с констатациите в него , министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова съобщи нова гледна - че изпълнителният шеф Александър Михайлов е освободен, защото е работил по едно и също време и в частна оръжейна компания, и в държавната " Кинтекс ".

Последното изрично не дава отговор на истината и може да бъде тествано във всеки миг в системата на Национална агенция за приходите и Агенция по вписванията , пишат от сдружението. Публичният указател ясно демонстрира, че към датата на встъпването си в служба в " Кинтекс " ЕАД - 27.10.2021 година Александър Михайлов не взе участие под никаква форма в частни компании, лицензирани и разрастващи сходна активност (оръжейна търговия).
 Нинова уволнила шефа на
Нинова уволнила шефа на " Кинтекс " по рекомендация на инспектори

Проверката е изпратена и на прокуратурата и на АДФИ

Нещо повече, на 28 октомври 2022 година Александър Михайлов е подал пред едноличния притежател на капитала - ДКК ЕАД декларация за имущество и ползи според условията на закона за Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) .

Според сдружението решенията на министър Корнелия Нинова са еднолични. Заради постановяващи " неотложно освобождение на изпълнителния шеф " решения, сега " Кинтекс " ЕАД на процедура няма законно управление и оправомощено лице, което може да подписва и съставлява сдружението, пишат от там.

Без легитимнто управление предприятието е поканено да подпише контракт за над 40 млн. евро - невиждан доход за държавното сдружение за последните години. Действията на управлението на Министерството на стопанската система и промишлеността слагат на карта този договор и заплашват държавния интерес , се споделя в писмото от компанията.

" Отново декларирам, че във всеки миг съм бил в подготвеност да подам своята оставка. Тя единствено трябваше да бъде поискана .

Продължавам да не разбирам за какво министерството предприе тази офанзива за моето професионално дискредитиране, което аз не мога да приема и ще продължа да се боря против всички внушения и откровени лъжи, които се изговарят в публичното пространство по мой адрес ", безапелационен е досегашният изпълнителен шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов.
 Министърът на стопанската система управлява
Министърът на стопанската система управлява " Плод-Зеленчук " в Габрово, само че не и " Кинтекс " и ВМЗ

Изводът е на Сметната палата от направения одит

Припомняме, че отстраненият шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов, съобщи, че не желае да се. По думите на Михайлов, в случай че е имало каквито и да е подозрения към него при инспекцията на службите е било невероятно да получи достъп до класифицирана информация, какъвто е наложителен за заемането на сходен пост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР