Софийски градски съд (СГС) ще проведе първото си заседание по

...
Софийски градски съд (СГС) ще проведе първото си заседание по
Коментари Харесай

Тръгва делото срещу Роман Логвиненко

Софийски градски съд (СГС) ще организира първото си съвещание по делото против Роман Логвиненко, който е упрекнат, че е провел нападението над Алексей Петров.

Срещу някогашния консултант в ДАНС през октомври 2015 година беше осъществен и опит за нападение като бронираният му автомобил бе обстрелян с две РПГ-та. За това беше арестуван украинецът Роман Логвиненко. Той беше предаден на съд за това, че е провел опит за ликвидиране на Алексей Петров, само че делото към момента не е тръгнало, защото на два пъти съдът го връща на прокуратурата. Петров е оцелявал и след друго нахлуване през 2002 година
 
Прокуратурата внесе обвинителен акт за опита за ликвидиране на Алексей Петров

На 02.09.2016 Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт против Роман Логвиненко, упрекнат за това, че е провел опит за ликвидиране на Алексей Петров. Тогава от обвиняването оповестиха, че в интервала от неустановена дата на началото на пролетта на 2014 година до 29.10.2015 година в гр. София в съучастничество с Артьом Темпински - причинител, Максим Чорний - причинител и Йевен Балков - помощник, съзнателно склонил тримата да вземат участие в осъществяването на убийството на Петров.

Съдът върна делото за атентата против Алексей Петров на прокуратурата

Според обвиняването, Логвиненко е провел убийството на Петров посредством предоставяне на директиви и разпоредби, както и посредством обещаване на материална полза (парична сума в размер на 200 000 евро на тримата). Освен това, съзнателно е улеснил осъществяването на закононарушението посредством набирането на два броя гранатомети РПГ-22, давал е препоръки, уточнения и е провел следенето на Петров. Обвиняемият е набавил и леките коли за осъществяване на закононарушението – марка „ Ситроен Саксо “ и „ Опел Астра “.

" Мозъкът " на атентата против Алексей Петров желае независимост, страдал от Хепатит С

Според прокуратурата на 29.10.2015 година в гр. София към 08.35 часа в кв. „ Кръстова вада “ Темпински и Чорний са създали опит съзнателно да умъртвят повече от едно лице – Петров и персоналният му водач Стефан Борисов по метод и със средства рискови за живота на мнозина.

Двамата са произвели изстрели с два гранатомета РПГ-22 към лек автомобил марка „ Mercedes S 500 Gard “. В него са пътували Петров и Борисов. Деянието е осъществено преднамерено и въпреки и довършено, не са настъпили плануваните в закона и желаните от дееца публично рискови последствия от това закононарушение, защото автомобилът е бил брониран и снарядите не са проникнали в него. По тематиката Украинецът Логвиненко остава в ареста макар здравословните му проблеми Съдът приключи делото за атентата против Алексей Петров
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР