Софийски градски съд (СГС) призна за виновен бившия изпълнителен директор

...
Софийски градски съд (СГС) призна за виновен бившия изпълнителен директор
Коментари Харесай

Седем години затвор и 20 000 лева глоба за Вальо Топлото


Софийски градски съд (СГС) призна за отговорен някогашния изпълнителен шеф на „ Топлофикация-София “ ЕАД Валентин Димитров - Топлото за 4 закононарушения, свързани с изпиране на пари в общ размер на 22 909 976 млн. лева Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Съдът наложи на подсъдимия общо наказване 7 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим, „ санкция “ в размер на 20 000 лева, „ отнемане от право да заема държавна и социална служба “ за период от 7 години и „ отнемане от право да упражнява контролна, материалноотговорна, отчетническа или комерсиална активност “ за период от 7 години, се показва в информацията.

Съдът постанови лишаване в интерес на страната на имуществото, предмет на закононарушенията, за които Димитров е приет за отговорен.



Снимка: Булфото

В хода на следствието с оглед застраховане на плануваните в закона санкция и лишаване на имущество в интерес на страната са били наложени запори върху сметки и възбрани върху недвижимо имущество.

" Осъждайки подсъдимия за 4-те закононарушения по член 253, алинея 5 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс, съдът го призна за отговорен за цялата парична сума, разказана от прокуратурата във фактическата част на обвинителния акт. Паричните суми, които са предмет на изпиране, са получени от подкупи в стопанската сфера и длъжностно заграбване в изключително огромни размери, осъществени от подсъдимия в качеството му на изпълнителен шеф на „ Топлофикация-София “ ЕАД ", оповестява от държавното обвиняване.

По обвиняването в частта за 12 на брой данъчни закононарушения, повдигнато на В. Д., делото беше отчасти прекъснато от съда заради изтекла отминалост за наказателно гонене. Обвинителният акт на Софийска градска прокуратура (СГП) против В. Д. е импортиран в Софийски градски съд през есента на 2009 година

Присъдата не е дефинитивна и може да се апелира пред Апелативен съд - София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР