Софийски градски съд (СГС) отхвърли предявения от Софийска градска прокуратура

...
Софийски градски съд (СГС) отхвърли предявения от Софийска градска прокуратура
Коментари Харесай

Съдът отказа да заличи партия Възраждане

Софийски градски съд (СГС) отхвърли предявения от Софийска градска прокуратура иск за изтриване на политическа партия " Възраждане ".

Решението предстои на обжалване пред Върховния касационен съд в 14-дневен период от връчването му.

Искането на прокуратурата за разформироване на партията се мотивираше с нарушавания в при основаване и формиране на политическата партия, както и на осъществяване на активност, нарушаваща редовно условията на ЗПП.

Според прокуратурата партията е записана след извършено учредително заседание в несъгласие с член 12, алинея 2 ЗПП и на него са участвали по-малко от 500 жители с изборни права. Част от посочените като участвали не са били въобще в страната, а други са били умряли. Трети са били посочени като участвали, само че това не дава отговор на истината. При подаване на документите от Политическа партия са показали неистинен заявления за самостоятелно участие и такива с неточно попълнени данни.

В решението си от през днешния ден съдът показва, че при регистрацията на партията от страна на държавното обвиняване не е имало никакви възражения.
 „ Възраждане “ няма да бъде заличена, безапелационен водачът й
„ Възраждане “ няма да бъде заличена, безапелационен водачът й

Регистрираха се за присъединяване в изборите

" От протокола от това правосъдно съвещание е видно, че участвалият на съображение член 16 от ЗПП прокурор е изразил позитивно мнение за вписване на Политическа партия " В. ".

Преценката за вписване на партията е е осъществена още през 2015 година и тази преценка не може да се апелира на база доказателства от същия интервал и със задна дата, декларира в решението си съда.

Партията на Малинов е записана под името " Възраждане на Отечеството " за присъединяване в изборите за народни представители на 4 април 2021 година, като са изпълнени условието за съществуване на нужните 2500 гласоподаватели, подкрепящи регистрацията на партия.

Припомняме, съгласно държавното обвиняване има нарушавания при учредяването на групировката.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР