Софийски градски съд (СГС) остави без разглеждане молбата от защитника

...
Софийски градски съд (СГС) остави без разглеждане молбата от защитника
Коментари Харесай

Съдът с тежък удар срещу Полфрийман

Софийски градски съд (СГС) остави без разглеждане молбата от бранителя на Джок Полфрийман, с която се желае да му бъде анулирана наложената в качеството на обвинен в досъбедното произвеждане мярка за процесуална насила " възбрана за овакантяване рамките на Република България ", оповестиха от пресцентъра на съда.

В предписание ръководителят на правосъдния състав приема, че: „ с обстоятелството на влизане на присъдата в действие, постановена по НОХД № 866/2008 година по разказа на Софийски градски съд, НО, 12 състав, е завършило наказателното произвеждане по цитираното дело, което води до отпадане ex lege /по силата на закона/ и на самата забранителна мярка, заради което и за съда липсва опция за изговаряне всъщност по подадената молба, в която се съдържа точно такова искане за анулация на наложеното ограничаване “. Разпореждането е дефинитивно.

Делото за предварителното освобождение на Полфрийман ще се гледа на 7-ми октомври. Пренасочването е разпоредено от заместник-председателя на Върховния касационен съд Галина Захарова. В претекстовете си арбитър Захарова се е позовала на изключителния публичен отзив по проблема с условното предварително освобождение на наказания за ликвидиране Джок Полфрийман. В момента австралиецът е в Центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци в очакване да бъде освободен. Това също попада измежду претекстовете за решението на съда.

Източник: Вlitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР