Софийски градски съд прекрати и върна на прокуратурата делото срещу

...
Софийски градски съд прекрати и върна на прокуратурата делото срещу
Коментари Харесай

Съдът върна на прокуратурата делото срещу директора на БТА

Софийски градски съд приключи и върна на прокуратурата делото против изпълнителния шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев, оповестяват от Софийския градски съд. Минчев е упрекнат в сключването на неизгодни контракти за доставка на минерална вода против рекламни услуги.
 Шефът на Българска телеграфна агенция обвинен за раздаваната гратис вода на конференции  Прокуратурата упрекна шефа на Българска телеграфна агенция за нанесени вреди на организацията за 94 хиляди лева
Съдебният състав, с ръководител арбитър Милен Михайлов, е приел, че е позволено значително нарушаване, което пречи на подсъдимия да научи тъкмо в какво закононарушение е упрекнат. В обвинителния акт са изложени в детайли обстоятелства, свързани с пълномощията на Минчев и сключването на договорите, само че въобще не е посочено по какъв начин са изпълнявани тези контракти, нито количеството, типа, цената и датите на доставка на минералната вода и осъществените рекламни услуги по всеки контракт, показват от съда. Отделно от това има неправилност и неизясненост в обвинителния акт по отношение на размера на вредата, която е настъпила за Българска телеграфна агенция.

Според правосъдния състав прокуратурата не е изпълнила отговорностите си да очертае ясно и тъкмо предмета на закононарушението и присъединяване на Минчев в него, което слага съда в неспособност, по време на правосъдното разследване, да реши дали твърдените от прокуратурата обстоятелства са потвърдени и да се произнесе.

Определението предстои на обжалване в 7-дневен период пред САС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР