Софийски градски съд постанови условна присъда от 3 години с

...
Софийски градски съд постанови условна присъда от 3 години с
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьор, направил нарушение и убил моторист

Софийски градски съд постанови условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен период за водача, предизвикал гибелта на 30-годишния моторист Йордан Николаев.
Младият мъж почина през август предходната година на бул. „ Ломско шосе”, откакто лидерът на бус с десен волан прави на неразрешено място противоположен завой, като пресича двойна непрекъсната линия. Така засича мотора на Йордан. Според очевидците след удара бусът е влачил мотора и тялото няколко метра, съобщи Нова телевизия.

61-годишният Венцислав Китов ще би трябвало да заплати и 16 000 лв. правосъдни разходи, както и още 1100 лв. за адвокатски разноски на родителите на починалия - Пенчо и Снежанка Иванови, прецизираха пред Дир.бг от Софийски градски съд.

„ Искаме да няма повече такива убийства”, сподели майката на Йордан, преди да чуе правосъдното решение.

Тя добави, че ще желаят оптималната присъда за таксиметровия водач, предизвикал гибелта на детето й.

С искане за обективна присъда пред Съдебната палата се събраха и мотористи от клуб „ София райдърс”.

Близките на Йордан желаеха промени в Закона за придвижване по пътищата, както и делене на пътните платна с мантинела или друго заграждение на огромните булеварди.

Родители на починали мотористи внесоха в четвъртък и петиция в Народното събрание с искане за промени в Закона за придвижване по пътищата, както и по-строги ограничения за колите с десен волан.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР